19. kolo
22.01.2017 16:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 2:2

V posledních čtyřech výjezdech na San Mamés Barria bylo Atlético vždy naplno úspěšné. Tentokráte však horko těžko uhrávalo alespoň nerozhodný výsledek. Bilbao, kterému chyběl nejlepší střelec Aritz Aduriz a Beňat Etxebarria, ještě deset minut před koncem vedlo nejtěsnějším možným způsobem, než si poslední slovo vzal Antoine Griezmann.

Madridskému celku se na soupeře z Baskicka dlouhodobě daří a i v tomhle případě byl mírným favoritem právě on. Disponoval i lepší formou, vždyť za uplynulých sedm utkání vyhrál hned v šesti případech. Athletic Club se po dvou bezbrankových remízách již potřeboval chytit, a konečná remíza pro něj není určitě špatným výsledkem.

Každopádně do nynějšího souboje daleko lépe vstoupili hosté. Filipe Luís z levé strany nacentroval na hranici brankového území, kam si naběhl Koke, a ten jemnou tečí překonal brankáře Gorku Iraizoze. Domácí mohli srovnat ve 14. minutě, Iňaki Williams se propracoval k hlavičkovému pokusu, do brány ovšem nezamířil.

O pár chvil později napřáhl z velké dálky Raúl García, který vyslal poměrně nepříjemnou plachtící střelu mezi tři tyče, a brankář Miguel Ángel Moyá měl velké potíže, aby míč vyrazil do zámezí. Ve 29. minutě naopak na druhé straně poprvé nebezpečnější zakončoval Carrasco, avšak svá mířidla neseřídil ideálně.

Bilbao nakonec srovnalo krok tři minuty před přestávkou. Óscar de Marcos uvolnil svou přihrávkou Iňakiho Williamse, ten ještě prostrčil balón do strany na Iňiga Lekueho, jenž si ho narovnal na pravačku, a zamířil přesně do šibenice. A jedenáct minut po přestávce Los Leones přetavili vedení na svou stranu.

Raúl García odcentroval z pravé strany do vápna, kam si nabíhal Óscar de Marcos, a ten hlavičku usměrnil přesně na bližší tyčku. Přece se Atlético radovalo alespoň z částečného úspěchu. V 80. minutě dostal ve středu pole až příliš prostoru Griezmann, který své táhlé zakončení usměrnil nechytatelně a zároveň krásně do dolního roku branky.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neudělali jste doma Alaves- ted se ani nepokoušejte porazit Atlético.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele