24. kolo
13.02.2016 18:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal přehrál Malagu a suverénně drží čtvrté místo

Villarreal udělal další krůček k tomu, aby ukořistil klíčové čtvrté místo v ligové tabulce jen a jen pro sebe. Žlutá ponorka si totiž na domácí půdě poradila s Malagou těsně 1:0 díky brzké trefě Roberta Soldada.

Někdejší útočník Valencie či Tottenhamu Hotspur se prosadil v osmnácté minutě, když po líbivé kombinaci s Leem Baptistaem na hranici pokutového území vypálil přízemní ránu, která možná i k jeho překvapení nakonec skončila v síti. Brankář Carlos Kameni se v tu chvíli moc nevyznamenal, ovšem toto zaváhání ještě ve zbytku zápasu pořádně vyžehlil řadou dalších výtečných zákroků, které držely Malagu ve hře až do samého konce, navzdory místy drtivé převaze domácích.

Villarreal každopádně ziskem tří bodů pojistil své čtvrté místo, které nyní drží na luxusní vzdálenost jedenácti bodů od nejbližšího a podle všeho nejnebezpečnějšího pronásledovatele v podobě Sevilly. Malaga zůstává ve středu tabulky na desáté příčce.

Aktivní Soldado, jenž se po svém letním příchodu z hrubě nevydařeného angažmá v Anglii znovu dostává do staré formy, otestoval Kameniho pozornost již v druhé minutě. Jeho nevyzpytatelnou ránu zdálky sice kamerunský brankář vyrazil pouze před sebe, ale k jeho záchraně před dotírajícím Soldadem přispěchal Raúl Albentosa a zavčasu míč odpálil do bezpečí.

Přesto se domácí na průlom skóre moc dlouho nenačekali. Krátce po čtvrthodině hry si trio Suárez - Baptistao - Soldado umně vyměnilo míč na jeden dotek a poslední jmenovaný využil svého postavení na hranici pokutového území k přízemní ráně. Kameni si sice na míč sáhl, ale nedokázal jej ke smůle hostí vyrazit mimo tři tyče, a tak si španělský útočník připsal svůj čtvrtý ligový zásah sezony, první po dlouhých dvou měsících.

Krátce nato mohli domácí své vedení navýšit, když se Soldado pro změnu uchýlil do role nahrávače a vysunul do samostatného úniku Jonathana dos Santose. Ten se správně pokoušel vyběhnuvšího Kameniho přehodit, jenže hostující gólman ještě stihnul vztyčit ruce a výtečně zasáhl. Na opačné straně se dostal do permanence také Alphonse Aréola, když jej prověřil Duje Ćop.

Po změně stran měl sice Villarreal více ze hry, jenže všechny jeho šance ztroskotávaly na nepřesném zakončení či kvalitních zákrocích Kameniho. Malaga tak nakonec měla i skvělou šanci vybojovat si bod, když se ke střele z první dostal Juanpi, jenže jeho zakončení nakonec k úlevě domácích příznivců prosvištělo těsně vedle Aréolovy brány.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím

Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele