26. kolo
28.02.2016 12:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Levante UD 3:0

Villarreal si bez problémů poradil s Levante a posunul se na dostřel Realu Madrid. Výhru 3:0 zařídili Žluté ponorce Baptistão, Castillejo a Adrián. Hosté hráli většinu druhé půle bez vyloučeného Navarra a po čtvrté prohře z posledních pěti utkání se může propadnout znova na poslední místo tabulky.

Čtvrtý tým tabulky neponechal nic náhodě a od první chvíle šlapal na plyn. Valencijským vázla rozehrávka a toho využil ve 12. minutě úspěšnému průniku Leo Baptistão. Ten se proháčkoval po levé straně až před gólmana Mariña a z nulového úhlu procedil míč za jeho záda - 1:0! Vedoucí gól přinesl do řad domácích úlevu a lehkonozí domácí fotbalsité předváděli jednu akci za druhou. V další velké šanci scházel Adriánovi po přihrávce Castilleja pouze krok, aby dorážel do prázdné branky.

Důležité zdvojnásobení náskoku pro domácí přišlo ve 30. minutě. Adrián se dostal k míči na polovině Levante a bez potíží prošel až do vápna. Tam našel přesným pasem nekrytého Castilleja, jenž placírkou namířil míč nechytatelně k tyči - 2:0! Jediný světlý moment pro hosty přišel v 37. minutě, když Trigueros chyboval v rozehrávce a Moralesovi se ve vápně Villarrealu naskytla ideální střelecká pozice. Gólu však bleskovým výběhem a skvělým zákrokem zabránil brankář Areola!

Stejně jako začátek zápasu nevyšel Leante ani úvod druhé půle. Už v 48. minutě totiž Valencijští znova inkasovali a o vítězi dnešního mače už nemohlo být pochyb. Při třetí gólové akci Žluté ponorky našel Leiva parádní přihrávkou šajtlí nabíhajícího Adriána, jehož úprk rozhozená obrana Levante vůbec nezachytila. Osmadvacetiletý forvard zachoval tváří v tvář Mariñovi chladnou hlavu a střelou na zadní tyč zvýčil na 3:0 pro domácí!

Akcie hostí v tu chvíli spadly ke dnu, ale definitvní hřebík do rakve Levante zabil v 56. minutě kapitán Valencijských Navarro. Ten totiž neudržel nervy na uzdě a za podkopnutí Baptistãa uviděl druhou žlutou kartu v zápase. Oslabený celek se už ve zbytku zápasu hlavně snažll zabránit úplné blamáži a domácí si vyhraný zápas bezepčně hlídali a nepouštěli hosty na dostřel valstní svatyně. Díky třetímu domácímu vítězství za sebou si Villarreal upevnil své postavení na čtvrté příčce, Levante je opět o krok blíže sestupu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele