24. kolo
13.02.2016 20:30 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencie konečně vyhrála, výhru jí vystřelil Čeryšev

Čekání Garyho Nevilla na ligové vítězství Valencie je definitivně u konce. I domácí zápas proti Espanyolu se pro anglického kouče dlouho nevyvíjel vůbec dobře, ovšem dva pozdní góly přece jen zařídily obrat a důležitou výhru 2:1.

Když ve dvaapadesáté minutě poslal hosty do vedení Oscar Duarte, zdálo se, že Nevillův osud je už takřka zpečetěn. Třetí valencijskou porážku v řadě však nakonec odvrátilo duo Negredo - Čeryšev, které v rozmezí šesti minut zvládlo otočit skóre. V jubilejním desátém zápase pod novým trenérem se tak Los Che dočkali prvenství a odvrátili blížící se hrozbu boje o záchranu. To Espanyol má k sestupu po další prohře znovu o něco blíže. Tabulkovou terminologií řečeno, Valencie z patnácté příčky proklouzla na jedenáctou, zatímco barcelonský klub zůstává nad sestupovým pásmem s náskokem jediného bodu.

Před zaplněnými tribunami stadionu Mestalla se utkaly dva týmy s pravděpodobně nejhorší formou z celé Primera División. Espanyol totiž v posledních šesti kolech nasbíral pouhopouhé dva body a o trápení Valencie toho již bylo řečeno více než dost. Velkým plusem pro domácí byl návrat uzdravivšího Paca Alcácera či brankářské jedničky Diega Alvese. A právě druhý jmenovaný předvedl hned záhy, že během své rekonvalescence po vážném zranění kolene neztratil nic ze svého umu, když si brilantně poradil s vyloženou šancí Felipeho Caiceda.

Valencie měla sice po většinu první půle více ze hry, ovšem svou převahu na míči nedokázala zužitkovat k jakémukoli vážnějšímu ohrožení hostující branky. Asi největší příležitost zahodil Alcácer, když placírkou poslal míč vedle. Stejný výsledek posléze potkal i jeho ránu zdálky a když aktivní Čeryšev napálil míč pouze do boční sítě, odcházelo se v poločase do kabin za bezbrankového stavu. Svůj podíl na tom měl i brankář Pau López, neboť musel vytěsnit přímý kop Daniela Pareja.

Po změně stran nejprve Čeryšev zahodil slibnou příležitost, když míč odražený od tyče po Cançelově centru poslal z voleje nad poloprázdnou brankou, a pak zničehonic udeřili hosté. Diego Alves špatně odhadl svůj výběh pro sebrání míče z rohového kopu a Duarte snadno hlavičkou poslal míč do sítě. Chvíli nato dokonce Espanyol mohl přidat pojistku z dalšího rohu, ale tentokrát již Alves na brankové čáře stihnul kvalitně zasáhnout.

Neville, jemuž v tu chvíli již řádně teklo do bot, poslal na hřiště Álvara Negreda a nutno dodat, že tento tah se záhy zcela jistě vyplatil. Klíčový podíl na vyrovnání měl Cançelo kvůli svému dravému průniku do šestnáctky, odkud vybídl k zakončení Negreda a ten i trochu šťastně s tečí Duarteho procpal míč až za brankovou čáru.

Ani remíza ale pro Valencii prakticky nic neřešila, a tak bylo nutno skórovat ještě aspoň jednou. O důležitý obrat a vůbec první vedoucí stav za Nevillova trenérského působení se postarala lednová posila z Realu Madrid, Denis Čeryšev. Ruský záložník si správně počíhal na zadní tyči, kde hlavou sklepnul míč do sítě po ostrém centru Sofiana Feghouliho a poslal Mestallu poprvé po dlouhé době do extáze. Závěr utkání sice neproběhl bez několika dalších nervózních momentů a přinejmenším jednoho výtečného Alvesova zákroku, ale nakonec si domácí své ukořistěné vedení dokázali pohlídat a poprvé od listopadu si zapisují do ligové tabulky tři body za vítězství 2:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím,že sobotní noc bude nocí netopýrů. Je to neuvěřitelné,ale Vale ty body už potřebuje jako sůl a zrovna s Espanyolem je to ten tzv. vícebodový zápas.

Reagovat
DEJV13

Remíza 1:1 a konec Garyho...

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie sracky sracek....

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

oba týmy ve ,,formě,, Valencia to ukope na 2:1

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se to Valencii povedlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele