30. kolo
20.03.2016 18:15 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Celta Vigo 0:2

Trápení Valencie nebere konce. Tentokrát si na ní smlsla Celta Vigo, která dvěma góly v závěru uhrála na Mestalle výhru 2:0 a udržela se tak ve hře o pohárovou Evropu. Los Che se naopak znovu propadli o něco blíže sestupovým příčkám a pozice trenéra Garyho Nevilla začíná být takřka neudržitelná...

Díky ztráta Athleticu proti Espanyolu, kde Baskové překvapivě prohráli 2:1, se tak Celta posunula na šesté místo, na dosah kvalifikaci do evropských pohárů. Zato Valencie po čtvrtečním vypadnutí z letošního ročníku Evropské ligy, shodou okolností zrovna proti Athleticu, padají tabulkou níž a níž až na čtrnácté místo.

Valencie před zápasem nebyla schopná udržet čisté konto v posledních devatenácti zápasech a nic nenasvědčovalo tomu, že právě tuto neděli může její nelichotivá šňůra skončit. Už první půle nabídla hostům dostatek šancí, aby se ujali vedení. Brankář Mat Ryan musel na brankové čáře zasahovat po nešťastné teči Shkodrana Mustafiho a nedlouho poté jej pořádně prověřili i John Guidetti s Danielem Wassem.

Domácí se po změně stran sice zlepšili a utkání se tak vyrovnalo, jenže deset minut před koncem to byli i tak oni, kdo inkasoval jako první. Guidetti využil oku lahodící patičky Orellany k zakončení a trefil se přesně. Hned pět minut nato navíc Netopýry dorazil kapitán Celty Hugo Mallo, jenž prosvištěl po pravé straně a povedenou ranou na přední tyč přinutil Ryana tahat míč ze sítě podruhé. Punc debaklu vzápětí mohl přidat ještě Fabian Orellana, avšak jeho první rána skončila těsně vedle a ta druhá zase na brankové konstrukci.

Tak jako tak se tribuny na Mestalle v závěru zápasu bouřlivě obrátily proti Garymu Nevillovi a pokřiky s výzvou na jeho rezignaci nebraly konce. Valencie po dalším nevýrazném výkonu prohrála 2:0 a ve zbytku sezony bude mít co dělat, aby se alespoň vyhnula boji o záchranu... V příštím kole čeká Netopýry výjezd na Kanárské ostrovy a rozjetý nováček z Las Palmas.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

dokud tam bude ten pi.omec, tak to bude v té díře....

Reagovat
smazaný uživatel

sakra obráceně

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele