26. kolo
28.02.2016 16:00 CET
0 : 3
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Athletic vyplenil Mestallu trojím direktem v závěru

V posledních týdnech se již zdálo, že Valencie je z nejhoršího venku, když si její nový kouč Gary Neville po katastrofálním nástupu do funkce připsal hned čtyři vítězství v řadě, jenže v neděli přišlo opět kruté vystřízlivění. Los Che totiž na domácí půdě padli s Athleticem v poměru 0:3.

Po více než sedmdesát minut šlo přitom o zcela vyrovnanou podívanou, ovšem hosté s blížícím se závěrem tvrdě udeřili a třemi trefami v rozmezí pouhých sedmi minut strhli utkání na svou stranu. Nejprve se trefil Sabin Merino, jehož záhy doplnili Iker Muniain a obvyklý střelec baskického celku Aritz Aduriz. Valencijští tak pohrdli šancí vrátit se po dlouhé době zpět do horní poloviny tabulky a zůstávají na dvanácté příčce, sedm bodů za svým nedělním soupeřem.

Ona zmíněná čtyřzápasová vítězná šňůra čítala ligové výhry nad Espanyolem s Granadou v kombinaci s rozdrcením Rapidu Vídeň v rámci prvního vyřazovacího kola Evropské ligy. Díky tomu ostatně Netopýři dostanou jedinečnou šanci Athleticu tuto porážku vrátit i s úroky, neboť osmifinálový los právě tyto dva kluby určil proti sobě.

Domácí do úvodu zápasu nastoupili zjevně v dobrém rozpoložení a brzy si vypracovali i první šance. Santi Mina napálil míč do boční sítě a Andre Gomes předvedl kurážný průnik vpřed přes tři bránící hráče, až jej musel na hranici faulu zastavit Xabier Etxeita. Další slibnou akci Valencie vypracoval Denis Čeryšev, jenž vybídl k zakončení osamoceného Álvara Negreda, jenže španělský útočník vysoko přestřelil.

Athletic se do správného tempa dostával pomaleji, ale i tak se mu dařilo soupeře frustrovat svou tvrdou hrou ve středu pole a těsně před koncem první půle si vytvořil svou první šanci večera. Muniain se sice umně uvolnil kličkou do středu hřiště, ale zakončení jej zradilo. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Pět minut po změně stran se Valencie dočkala průlomu skóre, avšak radost jim okamžitě zkazila píšťalka rozhodčího kvůli Negredově postavení mimo hru, když zjevně vyvinul snahu tečovat ránu Santose a nedovoleně tak ovlivnil brankáře Iraizoze. Na opačné straně poprvé zahrozil Merino, jenž pálil po pasu Oscara de Marcose, ovšem Diego Alves stihnul na jeho přízemní ránu včas zareagovat a vyrazit ji do bezpečí.

Sedmnáct minut před koncem se už hosté ale přece jenom prosadili. Jejich gólová akce započala špatnou přihrávkou Santiho Miny, kterou Mikel Rico vystihl a poslal míč na Mikela San Josého, jenž zahlédl volného Merina a předložil mu přesný centr k zakončení hlavou. Čtyřiadvacetiletý Merino nezaváhal a poslal Athletic do vedení.

Baskové byli v tu chvíli na koni a zcela této situace využili. Opět byli v úvodu na vině domácí, když tentokráte Rico obral o míč Daniho Pareja při pokusu o zbytečnou patičku a posunul míč k Muniainovi, jemuž se pohotově povedlo napálit míč Alvesovi mezi nohy. A aby toho pro mizérii valencijských nebylo málo, nedlouho poté inkasovali ještě jednou. Beňatův rohový kop totiž přetavil v další gólovou hlavičku Aritz Aduriz a upravil skóre na konečných 3:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

Favorit nevyhraje.

Reagovat
arsavin

A kdo z nich je favorit?

Reagovat
smazaný uživatel

Beru to podle kurzu.A nevyhrál .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele