29. kolo
13.03.2016 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real spasil až v samém závěru sváteční střelec Casemiro

Real Madrid se sice pořádně nadřel, ale nakonec si veze z Las Palmas všechny body za těsnou výhru 2:1. Hosty sice poslal do vedení Sergio Ramos, jenže tři minuty před vypršením základní hrací doby srovnal Willian José a zdálo se, že si ligový nováček připíše proti favoritovi překvapivý bodový zisk. Dvě minuty nato však domácím zhatil podobné naděje přesnou hlavičkou Casemiro a nic na tom už nezměnilo ani Ramosovo vyloučení za dvě žluté karty...

Pro brazilského středopolaře šlo o vůbec první gól v dresu Bílého baletu a hned svému týmu zajistil dva body navíc. Díky nim si Real alespoň upevnil postavení na třetím místě ligové tabulky a udržel stále stejný odstup od vedoucí Barcelony i druhého Atlétika Madrid. Ztráta na katalánský velkoklub však činí propastných dvanáct bodů.

Domácí, kteří měli tři čerstvá ligová prvenství v zádech, naskočili do zápasu proti favoritovi beze strachu a vytvořili si i první šanci večera. Keylor Navas byl ale při průniku Williana Josého pozorný a zavčasu stihnul celou situaci zneškodnit. Realu se zprvu nedařilo utkání ovládnout a za zmínku tak stojí pouze dva střelecké pokusy Cristiana Ronalda, přičemž první byl výrazně nepřesný a ten následující brankáře Javiho Varase sotva protáhl.

Ve čtyřiadvacáté minutě ale hosté potvrdili, že v letošní sezoně jim jdou alespoň standardní situace. Isco rozehrál rohový kop přímo na hlavu Sergia Ramose, jenž suverénní hlavičkou poslal míč pod břevno. Ani po inkasovaném gólu se však hráči Las Palmas nepoložili do kolen a nadále představovali hrozbu, o čemž svědčí i šance Pedra Bigase, jenž nohou usměrnil prudký centr jen těsně nad Navasovu branku.

Po změně stran se diváci na Kanárských ostrovech nijak pohledného fotbalu nedočkali, místo toho šlo o přehlídku fyzických soubojů a celé řady přerušení i žlutých karet. S blížícím se závěrem však domácí začali znovu utahovat smyčku a Navas musel být na pozoru, aby zabránil nešťastnému vlastenci Álvara Arbeloy. Kostarický gólman ale v sedmaosmdesáté minutě přece jen inkasoval, když Willian José využil trestuhodně špatné rozehrávky střídajícího Kovaćiće a rozradostnil domácí tribuny.

Hned dvě minuty nato však Real své zaváhání zdárně napravil, a to opět z rohového kopu. Tentokrát si na Jesého nákop naběhl na přední tyč Casemiro a usměrnil míč podruhé za Varasova záda. Ještě sice zbyl čas na Ramosovo jubilejní dvacáté vyloučení během jeho jedenáctileté kariéry v Realu, ale na výsledku se již nezměnilo nic. Real zvítězil s odřenýma ušima 2:1 a Zinedina Zidana čeká ještě spousta práce, pokud chce letošní sezonu zakončit úspěšně.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:6 2

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme Palmy, to mužstvo se mi líbí a přeji mu záchranu ,tři body z tohoto kola by je mohli hodně posunout k bezpečným vodám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

0-8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

Reagovat
boryland

2:2...........

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Marv

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to asi trápení co

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele