25. kolo
20.02.2016 16:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Barcelona uhájila vedení a bere z Las Palmas všechny body

Ani závěrečný tlak nováčka z Las Palmas nepřipravil favorizovanou Barcelonu o zisk tří bodů, které si vysloužila za vítězství v poměru 2:1. Jako obvykle se nejprve prosadil nejlepší střelec letošního ligového ročníku, Luis Suárez, jehož posléze doplnil útočný kolega Neymar. Brazilský útočník svou trefou krátce před koncem první půle vracel hostům vedení poté, co na Suárezovu trefu ještě domácí dokázali odpovědět prostřednictvím Williana Josého.

Po změně stran sice Las Palmas sympaticky nevěšelo hlavu a katalánského giganta dokonce chvílemi dokázalo přimáčknout k vlastní šestnáctce, jenže své slibné čtyři brankové příležitosti domácí proměnit nedokázali. Barcelonská série neporazitelnosti se tak protáhla na dvaatřicet utkání za sebou, přičemž za zmínku stojí i šňůra sedmi ligových výher v řadě. Atlético Madrid s Realem si tak nadále musí na jakékoli zaváhání svého rivala v boji o titul počkat přinejmenším do dalšího kola...

Trenér Luis Enrique nasadil možná až překvapivě našlapanou základní jedenáctku, zvláště s ohledem na blížící se osmifinále Ligy Mistrů, v jehož rámci Barcelona zavítá do Londýna na půdu Arsenalu. Hosty v zápase očekávalo obvyklé dobývání hluboce zatažené obrany, která se snažila zhušťovat prostor především okolo ústřední útočné trojice a v případě zisku míče vyrážet do rychlých protiútoků.

Tato taktika však neslavila úspěch. Neymar vyšachoval ze hry dva bránící hráče, když rychlým pasem našel volného Iniestu a rozběhl tak pohlednou gólovou akci. Andrés Iniesta míč potáhl středem hřiště, vybídl k náběhu Albu, a pak už následovalo jen jednoduché rozuzlení v podobě přesné přihrávky na Suáreze, jenž na zadní tyči chladnokrevně skóroval. Radost hostí však měla jepičí život. Jordi Alba totiž neudržel ofsajdovou linii, čehož využil Willian José a po pohledné patičce Jonathana Viery vypálil přesnou křižnou ránu a nečekaně srovnal na 1:1. Nabuzení domácí dokonce pár minut nato mohli dokončit ještě nečekanější obrat skóre, kdyby jen Momo po dalším vyvedeném pasu Viery vyzrál na Javiera Mascherana a nenechal se jeho obranným zákrokem rozhodit.

Barcelona zareagovala vlastní útočnou aktivitou, jenže Iniesta pouze vyprášil rukavice brankáře Varase a Suárez poslal svou hlavičku mimo tři tyče. Přesto se hosté dočkali druhé branky ještě do poločasu a nutno dodat, že se špetkou štěstí. Opakované záběry televizních kamer totiž ukázaly, že nabíhající Suárez byl v postavení mimo hru, když přebíral přihrávku na pravé straně hřiště. Rozhodčí si však ofsajdu uruguayského útočníka nepovšimli a následovala tak zpětná přihrávka na Messiho, jehož ránu sice Varas dokázal vyrazit, jenže dobíhající Neymar již odražený míč uklidil do sítě.

Krátce po změně stran mohl barcelonským přidat na klidu aktivní Suárez, ovšem tentokrát své střelecké kvality nepotvrdil a napálil pouze střed branky s číhajícím Varasem. Na opačné straně se musel činit i brankář Claudio Bravo při střeleckém pokusu Viery a během závěrečné půlhodiny si chilský gólman rozhodně nemohl jen tak spočinout. Největší šance připadly střídajícímu Sergiu Araujovi, jenž prošel slavnou barcelonskou akademií, avšak ani jedinkrát nedokázal svou střelu ze slibné pozice nasměrovat mezi tři tyče.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:7 2

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
paff

Reagovat
smazaný uživatel

Je to těžce nemocný člověk.

Reagovat
valloire

Reagovat
Robík

Reagovat
dextroza_m

1 - 4

Reagovat
Hardwell

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem nevedel ze musi Barcelona cestovat pres more....je jeste nejaky souper, ke kteremu se musi letat pres more? I treba z jinych lig ? To ma Las Palmas docela tezke, protoze musi kazdy zapas venku nekam litat mazec

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Španělsku to v první lize bylo ještě Tenerife z Kanárských ostrovů a přes vodu byla samozřejmě i Mallorca na Baleárských ostrovech.

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Dávají to někde v televizi?

Reagovat
smazaný uživatel

na Dajto TV to davali.... mas se divat na livesport.cz tam ukazuji vzdy ve ktere TV to davaji

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne se kouka na tabulku

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid opet nevyhral... Ronaldo nedal penaltu. Posledni dobou strasna lama ten Ronaldo fakt nic neumi, jeste dal gol z offsidu. Pristi rok nebude ani v TOP 3 v boji o Zlaty Mic. Jeho vykonost jde pomalicku dolu, posledni dobou ho nahrazuji dalsi a dalsi talenti. No jo uz neni nejmladsi. Real Madrid tak ztraci na Barcelonu propastnych 9 bodu. Dneska se mi bude dobre spinkat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele