22. kolo
31.01.2016 18:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

UD Las Palmas - Celta Vigo 2:1

Nováček z Las Palmas dokázal navzdory nepříznivému průběhu hry zaskočit favorizovanou Celtu Vigo a bere všechny body za vítězství v poměru 2:1. Utkání bylo plné dramatických i kontroverzních momentů, přičemž Celta dohrávala o desíti, inkasovala ze sporného pokutového kopu a vítězný gól padl takřka v posledních vteřinách zápasu.

Las Palmas si tak připsalo svou první ligovou výhru v roce 2016 a vymanilo se alespoň načas ze sestupových vod. Celta naopak po čtvrté prohře z posledních pěti kol padá na sedmé místo a vidina pohárové Evropy se jí začíná vzdalovat.

Hostující kouč Eduardo Berizzo učinil oproti velkému pohárovému úspěchu (Celta postoupila do semifinále přes Atlético Madrid po dramatické výhře 3:2) čtyři hráčské změny a právě jedna z nových tváří se postarala o úvodní gól utkání. Theo Bongonda si naběhl na kolmici Carlese Planase a napálil míč za někdejšího brankáře Celty Javiho Varase. Hosté v tu chvíli byli na koni, jenže svou převahu nedokázali zužitkovat a naopak málem inkasovali, když Willian José napálil svou ranou zpoza šestnáctky břevno.

Přesto posléze domácí vyrovnat dokázali, byť kontroverzním způsobem. Gustavo Cabral byl totiž penalizován za hru rukou, přestože mohl jen stěží zabránit tomu, aby jej centr Ángela Montora netrefil. K nařízené penaltě se postavil Jonathan Viera a chladnokrevně zakončil na opačnou stranu, než kam se vrhnul brankář Álvarez.

Gólman Celty pak střelci vyrovnávací branky překazil radost po změně stran, když konečky prstů vyrazil jeho prudkou ránu. Domácí ale začínali mít navrch, což ještě umocnilo vyloučení Fabiana Orellany z dvaasedmdesáté minuty poté, co uviděl druhou žlutou kartu za simulování ve snaze vymodlit si penaltu.

Definitivní tečku za mizerným večerem hostí v samém závěru dodal Willian José, jenž v poslední šanci zápasu zužitkoval kolmici Roqueho Mesy a zakončením špičkou kopačky překonal Álvareze podruhé. Las Palmas tak zvítězilo 2:1 a poskočilo na šestnácté místo, s jednobodovým náskokem na první sestupující tým za sebou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Robík

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele