21. kolo
22.01.2016 20:30 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Gijón si pohrál se Sociedadem a je mimo sestup

Real Sociedad na hřišti Sportingu Gijón krutě ostrouhal a potácí se domů s debaklem 5:1. S baskickým klubem to šlo z kopce hned od první minuty, neboť první gól utkání padl již po patnácti vteřinách. Největší zásluhu má na tomto bohatém přídělu Antonio Sanabria, autor hattricku. Po jedné trefě přidali Carlos Carmona a Dani Ndi, za hosty pouze v průběhu korigoval Carlos Vela.

Sporting se tak úspěšně vymanil ze sestupového pásma a z průběžného sedmnáctého již na svého pátečního soupeře ztrácí pouhé tři body.

Ze zápasu uběhlo teprve čtvrt minuty, když hrubá chyba brankáře Rulliho nabídla Carmonovi jedinečnou příležitost skórovat svou první branku sezony. Když Rulli nedokázal udržet v rukavicích přízemní centr, domácí záložník nezaváhal. Hned osm minut nato navýšil náskok Gijónu Dani Ndi, jenž rovněž využil příšerného bránění hostující defenzivy a zblízka hlavičkou poslal míč snadno do sítě, taktéž svůj první zásah v letošním ligovém ročníku.

Jiskřičku naděje vykřesal do té doby matnému Sociedadu Carlos Vela, když osm minut před koncem první půle snížil zpět na rozdíl jediné branky. Mexický útočník využil chaosu v obraně Sportingu a z hloubi šestnáctky se trefil přesně. Ještě do přestávky však znovu pojistil vedení domácích Sanabria, který obešel Rulliho a spolehlivě zakončil do odkryté brány. Hned sedm minut po změně stran navíc autor třetí branky Sportingu přidal i další zásah a pro Sociedad již nebylo návratu. Hlavním viníkem byl opět nejistý brankář Rulli, jemuž se nepodařilo vyrazit střelu jinam než přímo k nohám Sanabrii a paraguayský záložník znovu jen snadno míč doklepl do sítě.

Sanabria, jenž v Gijónu hostuje z římského AS, pak devět minut před koncem dokončil hattrick, když po kvalitním pasu střídajícího mladíčka Alena Haliloviće ranou zpoza pokutového území překonal Rulliho do třetíce. Domácí tak zvítězili drtivě 5:1 a Sociedadu již zvoní hrana. Ani odvolání trenéra Davida Moyese zatím nepřineslo kýžené zmrtvýchvstání a sestupové příčky zůstávají nadále nepříjemně blízko.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele