23. kolo
06.02.2016 22:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Deportivo si z Gijónu odváží remízu 1:1

Kdyby se vyhlašovalo ocenění za remízového krále, Deportivo la Coruňa by nemělo sebemenší konkurenci. Galicijský celek z dosavadních třiadvaceti ligových kol uhrál nerozhodně hned třináct a jeho sobotní dělba bodů se Sportingem Gijón byla již čtvrtou v řadě.

Vzhledem k průběhu zápasu si ovšem hosté mohou získaného bodu považovat, neboť v zápase museli dotahovat po úvodní brance Jonyho, jehož tečovaná rána zpoza šestnáctky po půlhodině hry skončila z pohledu Deportiva smolně až v síti. Svěřenci Víctora Sáncheze se ale zvládli vzepjat k vyrovnání ještě do přestávky, když se zblízka prosadil Luis Alberto. Po změně stran měl zvláště Gijón několik příležitostí strhnout zápas na svou stranu, jenže všechny šance Antonia Sanabrii přišly vniveč a remíza tak byla nevyhnutelná.

Deportivo sice vstoupilo do utkání na stadionu El Molinón slibně, ale krátce po půlhodině hry přesto inkasovalo. Rohový kop z pravé strany dopadl až k Jonymu, jenž bez váhání vypálil do skrumáže těl, přes kterou míč s pomocí lehké teče bránícího hráče proletěl až za záda brankáře Germana Luxe a Sporting rázem vedl.

Na vyrovnání si hosté museli počkat jen do jednačtyřicáté minuty. Lucas Pérez si chytře odběhl do strany převzít míč a přesným pasem vybídl k zakončení Luise Alberta, jehož rána po břevno zblízka zajistila Deportivu poklidnější rozpoložení v poločase.

Po změně stran sice ligový nováček znovu vypálil ze startovních bloků v honbě za důležitou výhrou kvůli boji o záchranu, jenže paraguayský forvard Sanabrie, jenž v Gijónu hostuje z římského AS, hned ve dvou případech selhal. Nejprve mu jen těsně unikl centr Carlose Carmony, aby jej mohl usměrnit mezi tři tyče, a pak osm minut před koncem nezvládl ukočírovat svůj hlavičkový pokus po centru Ismaele Lópeze a poslal míč těsně nad břevno.

Deportivo se po remíze 1:1 drží v horní polovině tabulky na deváté příčce a čeká jej nyní zápas s Realem Betis, zatímco Gijón je patnáctý s jednobodovým náskokem na první sestupové místo a v příštím kole jej čeká ryze záchranářský souboj s Rayem Vallecanem.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Jít proti book se rovná téměř sebevraždě . Tady ale jinak nelze - tip 2 .

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

1 bych nerozdýchal, muj favorit neprohrál

Reagovat
smazaný uživatel

Na našej maródke je už iba Fabricio, čo je skvelá správa... Hlavne návrat Borgesa ma neskutočne teší... Vamos Depor, toto musí byť za tri body !!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele