30. kolo
19.03.2016 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Atlético Madrid 2:1

Atlético Madrid po dlouhé době během stíhání vedoucí Barcelony klopýtlo, a to na půdě Sportingu Gijón. Vše přitom zprvu vypadalo slibně díky skvostnému přímému kopu Antoina Griezmanna, ovšem dvě trefy v závěru utkání zařídily překvapivý obrat a vítězství ligového nováčka 2:1.

Hosté museli po vyrovnání Antonia Sanabrii navíc dohrávat pouze o desíti, neboť stoper José Giménez se zranil a Diego Simeone již v tu chvíli provedl všechna tři střídání. Když pak minutu před koncem základní hrací doby otočil skóre Carlos Castro, nemělo Atlético žádnou odpověď. Na lídra z Barcelony tak ztrácí osm bodů a katalánský velkoklub může tento pohodlný náskok ještě vylepšit zápasem na hřišti Villarrealu.

Madridský celek se může pyšnit zdaleka nejlepší obranou na Pyrenejském ostrově a také se na to po dlouhé pasáže hry zkušeně spoléhal. Když Griezmann perfektně zakroutil míč ze standardní situace přes zeď rovnou do horního růžku branky, přenechali hosté iniciativu Gijónu a pouze spolehlivě bránili. Až do poslední čtvrthodiny s tím nebyl žádný problém, jenže pak Sanabria odpověděl vlastním přímým kopem, jímž zaskočil brankáře Oblaka, neboť míč na cestě nechytatelně tečoval Matias Kranevitter.

Chvíli nato rozhodil hosty stoper Giménez, jenž se složil k zemi během rychlého protiútoku Sportingu, a tak unikající Sanabria snadně přihrál Castrovi před prázdnou branku. Ten sice k nevíře domácích tribun napálil pouze břevno, ale nedlouho poté vše stihl napravit, když doklepl pas Jonyho Rodrígueze.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásný chytit kurz na Atleti 1.43

Reagovat
smazaný uživatel

1,52 - tip 2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 2

Atleti jedeme skvělá sezóna

8 bodů ještě jde, ale Barca to už asi nepokazí

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele