29. kolo
13.03.2016 16:00 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Sevilla přestřílela Villarreal a dotahuje se ke čtvrtému místu

Boj o klíčovou čtvrtou příčku se přece jenom začíná zamotávat. V přímém boji totiž Sevilla vyzrála na Villarreal a po vítězné přestřelce stáhla náskok Žluté ponorky už jen na pět bodů. V příštím kole navíc oba týmy čekají soupeři z kategorie těch nejtěžších - Villarreal uvítá Barcelonu a Sevilla se utká v Madridu s místním Realem...

O slibný start Andalusanů se postaral úvodním gólem odpoledne Vicente Iborra, jenže Cédric Bakambú, jenž se poslední dobou těší výtečné formě, stihnul ještě do přestávky vývoj utkání dvěma parádními trefami otočit. Po změně stran si ovšem vsítil vlastence Víctor Ruiz a zpět na stranu Sevilly strhnul vedení brilantní pumelicí zdálky Jevhen Konopljanka. Deset minut před koncem pak sice uviděl druhou žlutou kartu Éver Banega a Sevilla tak dohrávala v oslabení, avšak José Antonio Reyes poslal naděje hostí na vyrovnání k ledu trefou v nastavení a upravil skóre na konečných 4:2.

Svěřenci Unaie Emeryho se dlouhodobě pyšní kvalitními protiútoky a potvrdili tento um i tentokrát po dvaceti minutách hry. Celá akce začala v jejich vlastní šestnáctce a skončila u Kevina Gameira, jenž na levé straně přešel přes bránícího hráče a poslal míč na vzdálenější tyč k nabíhajícímu Iborrovi, pro nějž už nebyl žádný větší problém jej doklepnout do sítě.

Hosté však odpověděli hned záhy. Antonio Rukavina proklouzl po pravém křídle kupředu a nacentroval do šestnáctky. Jeho pas sice sevillská obrana odvrátila, jenže pouze k nohám Bakambúa, jenž z prvního doteku vypálil umístěnou přízemní ránu a srovnal na 1:1. Reprezentant Konga, který se postaral o oba góly i ve čtvrtečním osmifinále Evropské Ligy proti Bayeru Leverkusen, pak osm minut nato obrátil vývoj zápasu na stranu svého týmu další špičkovou trefou. Velký podíl na jeho ráně z voleje z ostrého úhlu ovšem nese i Adrián, jehož perfektní lobovaná přihrávka celé gólové zakončení připravila.

Sevilla dostala šanci vrátit se do zápasu šest minut po změně stran skrze hrubku Víctora Ruize, který si ve snaze zablokovat Konopljankův centr ke Gameirovi srazil míč do vlastní sítě. Ukrajinský reprezentant se pak už sám postaral o jednoho z hlavních kandidátů na gól sezony, když napřáhl z uctivé vzdálenosti, a přesto trefil neomylně horní růžek Aréolovy branky.

Konopljanka brzy nato sice musel střídat pravděpodobně kvůli svalovému zranění, ale právě jeho náhrada, José Antonio Reyes, uzavřela skóre v první minutě nastavení. Villarreal ještě předtím neměl daleko k opětovnému vyrovnání, jenže brankář Rico s Daniele Carriçem si připsali kvalitní obranné zákroky, a tak Sevilla nakonec v klíčovém "šestibodovém" střetnutí uspěla a nadále může doufat ve čtvrté místo a kvalifikaci do Ligy Mistrů...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Hardwell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

nádhernej zápas! zapomněl jsem si tipnout a jsem rád, že jsem to neudělal. tolik zvratů a nakonec důležitý tři body s takhle našlápnutým soupeřem! snad se nám podaří jít dál i v EL, stejně jako Villarrealu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele