26. kolo
26.02.2016 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Las Palmas konečně zvítězilo venku, odnesl to Eibar

Nováček z Las Palmas uspěl v páteční předehrávce na hřišti Eibaru a díky prvenství v poměru 1:0 podpořil své naděje na udržení v první lize i do dalšího ročníku. O jediný gól zápasu se postaral Pedro Bigas, jenž skóroval krátce před poločasovým odchodem do kabin.

Ostrované tak utnuli sérii tří porážek za sebou a ke všemu vůbec poprvé v letošní sezoně dokázali zvítězit na půdě soupeře. Díky zisku tří bodů se Las Palmas dostává na stejný bodový součet jako osmnáctý Sporting Gijón s čtyřiadvaceti body. Eibar naopak může zpytovat svědomí, očekávaná výhra by totiž baskický celek katapultovala zpět na šestou příčku a přímý boj o Evropskou ligu.

Oba celky se od úvodního hvizdu nedržely zpátky a nabídly atraktivní podívanou. První šance domácích připadla Danimu Garcíovi, jehož rána však na cestě k brance zastavila o bránícího hráče, na opačné straně zase Willian José netrefil míč ideálně a hrubě se netrefil. Postupem času získávali hosté čím dál větší herní převahu, o čemž svědčil pokus Mubaraka Wakasa z dvacáté minuty, či hlavička Aythamiho po Vierově rohovém kopu. V prvním případě však spolehlivě zasáhl brankář Asier Riesgo, v tom druhém míč skončil těsně vedle.

Když pak s blížícím se koncem první půle neuspěl znovu domácí García, stejně jako hned ve dvou příležitostech selhal Viera, zdálo se, že úvodní pětačtyřicetiminutovka skončí bezbrankovou remízou. Chyba lávky - ve třetí minutě nastaveného času se totiž po centru Nabila El Zhara prosadil přesnou hlavičkou Bigas a vystřelil tak Las Palmas ukázkový gól do šatny.

Eibar se po změně stran zoufale snažil o brzké vyrovnání a ve středu dění byl stále aktivní Dani García. Jeho další rána však byla zablokována a obrana hostí zarputile odolávala i nadále. V osmašedesáté minutě mohl pojistit vedení Las Palmas José, jenže svou ránu zpoza pokutového území nasměroval těsně vedle. S ubývajícím časem se krátila i eibarská trpělivost a hosté navíc nadále vyráželi do nebezpečných protiútoků, o které se staral především někdejší hráč Liverpoolu, El Zhar. Právě jeho rána z šestaosmdesáté minuty byla tou poslední, která zaváněla gólem, neboť Eibar již v závěru nic kloudného nevymyslel a poroučí se s druhou po sobě jdoucí porážkou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
netopier

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele