24. kolo
14.02.2016 18:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Eibar prodloužil trápení Levante a nadále útočí na pohárové příčky

Zatímco loni tehdejší nováček z Eibaru po výtečné první polovině sezony zcela odpadl a nakonec málem sestoupil, letos se alespoň prozatím nic podobného neopakuje. Baskický klub totiž i ligový ročník odstartoval na výbornou a v kvalitních výkonech pokračoval i v neděli, když porazil Levante v poměru 2:0.

Jako obvykle se prosadil mladíček Borja Bastón, pro nějž šlo již o šestnáctou branku sezony a Atlético Madrid, odkud Bastón v Eibaru působí na hostování, si může nadále mnout ruce, jaký to má ve svých službách ofenzivní talent... Spolu s vlastním gólem Toňa Garcíi si Eibar bezpečně pohlídal vítězství, které jej drží na vzdálenost pouhých čtyř bodů od páté Sevilly. Sen o pohárové Evropě tak může v hlavách příznivců Eibaru žít i nadále. Levante naopak prožilo další mizerné odpoledne a zůstává na samém dně ligové tabulky a na záchranu mu již schází pět bodů.

Utkání nabídlo spíše nezáživnou podívanou, kde místo fotbalového umu hrála prim bojovnost a fyzická síla. Přispělo k tomu výrazně také počasí, neboť hustý déšť značně podmáčel trávník stadionu Ipúrua. Přesto netrvalo dlouho, než se favorizovaní domácí ujali vedení a hlavní zásluhu na tom měl navrátilec Jota. Záložník hostující z anglického Brentfordu totiž přesným pasem rozběhl po pravé straně Takashiho Inuiho, jenž z prvního doteku nacentroval rovnou k nabíhajícímu Bastónovi a ten už neměl problém zblízka doklepnout do sítě svou trefu číslo šestnáct.

Eibar měl ještě před koncem první půle další šance k navýšení náskoku, ale jejich neproměnění jej nakonec mrzet nemuselo. Necelou minutu po změně stran totiž dříč ve středu pole, Gonzalo Escalante, založil rychlý útok po pravé straně, kde posunul míč k Adrianu Gonzálezovi. Ten svedl souboj s bránícím Toňem a šťastně přihlížel, jak si jeho sok sráží balon do vlastní sítě. Hostující brankář Diego Mariňo se v tu chvíli sice dožadoval odpískání možného Gonzálezova faulu, ale píšťalka sudího v tomto případě zůstala němá.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele