6. kolo
26.09.2015 22:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SD Eibar - Celta Vigo 1:1

Co Celta Vigo dokázala proti Barceloně, již v sobotu nedokázala zopakovat na hřišti Eibaru. Před třemi dny byl galicijský celek ve středu španělského fotbalového dění, když šokoval katalánského giganta vysokou výhrou 4:1, jenže proti baskickému trpaslíkovi již podobné galapředstavení Celta zopakovat nedokázala a pouze remizovala 1:1.

Hned po třech minutách hry dokázal poslat domácí Basky do vedení Borja Bastón a Celtu tak čekalo dlouhé dobývání branky Eibaru, která povolila poprvé a naposledy čtvrthodinu před koncem, kdy se znovu prosadil starý známý Iago Aspas. Útočník Celty se po výrazně nepovedeném angažmá v Liverpoolu oklikou přes Sevillu vrátil znovu do klubu, kde se mu v kariéře dařilo nejvíce, a nyní již má v nové sezoně čtyři gólové zásahy. Na víc než bod to však ze stadionu Ipurua nestačilo.

Jakákoli euforie Celty zpřed tří dní byla rázem fuč, když ji hned na úvod zchladil Borja přesným zakončením zblízka. Rohový kop Saúla Berjóna přizvedl na přední tyči Sergi Enrich tak, že by míč nejspíš skončil těsně vedle, ovšem Borja zavčasu stihnul vystrčit nohu a usměrnit jej zblízka na jistotu do sítě. Do konce první půle se již skóre neměnilo, nic na tom nezměnila ani ojedinělá rána Thea Bongondy.

Hned v poločase naskočil do hry pro oživení nevýrazné ofenzivy Celty zmíněný Aspas. Ten nakonec udělal rozdíl i ve střeleckém zápise, když dokonale využil pochybení brankáře Riesga. Ten totiž nezvládl zpacifikovat centr Jonnyho Castra, navzdory velké snaze jej sotva tečoval a Aspasovi stačilo zblízka z pouhých několika metrů zavěsit na 1:1. Celta tak alespoň udržela svou letošní neporazitelnost, byť se zároveň ztrátou dvou bodů propadla na čtvrtou příčku. Eibar se drží nedaleko na místě devátém.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 nebo tak, tak 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele