4. kolo
19.09.2015 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SD Eibar - Atlético Madrid 0:2

Dobrých šedesát minut se staronový nováček z Eibaru statečně držel proti Atléticu Madrid, ovšem v závěru přece jen dvakrát inkasoval a na domácím stadionu podlehl favoritovi 2:0. Hrdinou utkání se stal znovuzrozený střelec Fernando Torres, jenž první gól připravil a druhý sám vstřelil. Stejně tak si však zaslouží zmínku mladíček Ángel Correa, neboť si připsal na gólech tentýž podíl.

Z dobré Torresovy práce u premiérové branky těžil střídající Correa, jenž se prosadil hned dvě minuty po svém nástupu na hřiště. Oba hráči si posléze prohodili role a dvanáct minut před koncem pojistili vedení Colchoneros na pohodové dvoubrankové vedení, které již nepustili.

Stejně jako loni i tentokrát Eibar vstupoval do zápasu ve výtečném rozpoložení, vždyť za dosavadní tři kola nasbíral parádních sedm bodů a místo strachu o sestup se cpal na samotnou špici tabulky. Přestože hosté podle očekávání měli více ze hry, baskickému celku se zvláště v první půli zdárně dařilo pouštět soupeře přinejhorším do pološancí, z nichž bylo velmi náročné se prosadit. Asi nejblíže k tomu měl Luciano Vietto, jehož rána z ostrého úhlu skončila na boční síti. Když pak ránu Jacksona Martíneze domácí gólman Asier Riesgo zvládnul vyrazit do bezpečí, šlo se do kabin o přestávce za bezbrankového stavu.

Hostující kouč Diego Simeone po změně stran na nic nečekal a nefungující souhru hned obměnil o duo Torresů - zkušeného harcovníka Fernanda a mladičkého Olivera. Po hodině hry pak přišel do hry místo Kokeho zmiňovaný Argentinec Correa. Ten záhy otevřel střelecký účet díky dobré práci Fernanda Torrese, když po přiťuknutí napálil míč bez rozpaků za Riesgova záda.

Eibar se chtě nechtě musel pustit do čím dál většího ofenzivního snažení, čímž dával soupeři jedinečnou příležitost navýšit náskok. Z jednoho takového mráčku nakonec také zapršelo - Correa frnknul domácí obraně a podstrčil míč Torresovi, jenž jako za svých slavných mladých let překonal Riesga a zajistil Atléticu důležitou výhru 2:0, která jej drží relativně na dostřel Barcelony i Realu Madrid.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele