37. kolo
08.05.2016 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Rayo Vallecano 2:1

Rayo Vallecano je na pokraji sestupu. Madridský celek nezvládl zápas na půdě Realu Sociedad, přestože měl v závěrečné čtvrthodině výhodu jednoho muže v poli a po prohře 2:1 je v posledním kole odkázán na selhání konkurentů.

Ani soupeř, který Rayo čeká, nemusí být tak snadné porazit, jak se může zdát: Levante je totiž sice již jistým sestupujícím, jenže tuto neděli si překvapivě poradilo s favorizovaným Atlétikem Madrid. Vedle povinné výhry nad valencijským klubem musí Vallecano spoléhat také na zaváhání Getafe se Sportingem Gijón, neboť oba tyto týmy mají momentálně o bod více a odsouvají tak Rayo až na devatenáctou příčku.

Hostům se vůbec nevyvedly oba vstupy do poločasů - nejprve je ve dvanácté minutě pokořil Mikel Oyarzábal a po změně stran ještě svým debutovým gólem navýšil vedení Sociedadu mladičký odchovanec Jon Bautista. Jednadvacet minut před koncem sice snížením na 2:1 dodal Rayu naději Javi Guerra, jenže honba za vyrovnáním se již nesetkala s úspěchem, i když Sociedad dohrával závěr zápasu v desíti po vyloučení Estebana Granera.

Svěřenci Paca Jémeze přitom do zápasu vstoupili slibně, jenže soupeřova první rána skončila hned v jejich síti. Obrana Vallecana nezvládla pořádně odvrátit dlouhý nákop do šestnáctky, a tak se míč dostal k Oyarzábalovi, jenž z hranice pokutového území napálil míč na přední tyč, kam se brankář Juan Carlos nestihl dostat včas. Příležitost vyrovnat pak dostal Adri Embarba, a to dokonce třikrát, jenže pokaždé v zakončení selhal.

Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení domácích a po změně stran bylo pro Rayo ještě hůře. Real totiž podnikl rychlý protiútok, který zakončil zkraje šestnáctky střídající Bautistat, a to pouhých pět minut po svém nástupu na trávník. Jiskřičku naděje sice hostům vykřesal fantastickou ranou zdálky Guerra, jenže víc už obrana Sociedadu svému soupeři nedovolila. Rayo tak bude v posledním kole potřebovat malý zázrak, pokud chce být součástí Primera División i v příštím ročníku.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
RS

3:1 potřebujeme 8. místo

Reagovat
šolim

A k čemu?

Reagovat
RS

Vic penez za TV prava

Reagovat
šolim

Tak už se k těm lováčům blížíte!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele