30. kolo
20.03.2016 20:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Real rozstřílel Sevillu a přiblížil se druhému místu

Real Madrid využil zaváhání svých rivalů, když sám proti Seville nepřipustil zaváhání a zvítězil nakonec drtivě 4:0. Po gólu si připsalo celé hvězdné trio Ronaldo - Benzema - Bale, jež v samém závěru doplnil ještě střídající Jesé. Nutno však podotknout, že zápas byl po více než hodinu velmi vyrovnaný a konečné skóre je pro hosty poněkud kruté.

Oba klíčové momenty utkání z pohledu hostí měl na svědomí Kevin Gameiro. Ten první přišel jen krátce po úvodním gólu Karima Benzemy, kdy Sevilla dostala výhodu pokutového kopu. Gameiro však v tu chvíli nepotvrdil roli střelce a nechal pouze vyniknout Keylora Navase. Po změně stran pak stejně dopadl i Cristiano Ronaldo a Gameiro hned záhy srovnal na 1:1... jenže jeho trefu rozhodčí neuznali kvůli domnělému postavení mimo hru, které však opakované záběry nepotvrdily.

Následné góly Balea s Ronaldem zajistily domácím poklidný závěr utkání, který ještě okořenil čtvrtým zásahem večera Jesé. Real tak sice zůstává na třetím místě, ovšem jeho ztráta na druhé Atlético již činí pouze jediný bod, zatímco na vedoucí Barcelonu zůstává manko markantní - desetibodové. Sevilla opět prodloužila svou nelichotivou sérii zápasů bez vítězství na půdě soupeře, která se táhne po celou letošní ligovou sezonu.

Hosté přitom do zápasu vstoupili dobře a připsali si první dva střelecké pokusy večera. Když se však do své první šance dostal Real, hned z toho byl i gól. Gareth Bale proklouzl po pravé straně a přesným pasem vybídl k zakončení Benzemu, jenž se zvládl přizpůsobit dráze letu a povedenou ranou z halfvoleje poslal Real do vedení.

Bílý balet byl od té chvíle při chuti a brankář Sergio Rico měl co dělat, aby vytěsnil na tyč Baleovu povedenou dělovku, a hned minutu nato velšský rychlík umně přizvedl Ronaldův centr až do sítě, jenže radost mu zkazil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Opakované záběry však ukázaly, že Baleova gólová hlavička měla platit, neboť jej do hry pustil Timothée Kolodziejczak. Ani to však madridské ofenzivní choutky nezchladilo a Rico se musel pořádně ohánět při ranách Benzemy s Ronaldem.

Když už se zdálo, že navýšení náskoku je jen otázkou času, dostali hosté jedinečnou šanci vrátit se do zápasu. Raphael Varane totiž ve vlastní šestnáctce během standardní situace zatáhl za dres Adila Ramiho a kopala se penalta. Keylor Navas však vystihl směr Gameirovy střely a připsal si již třetí úspěšný penaltový zákrok v letošní sezoně. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení domácích.

Po změně stran dostali domácí perfektní příležitost zdvojnásobit vedení, když po pádu Modriće dostali vlastní výhodu pokutového kopu. Cristiano Ronaldo ale trestuhodně přestřelil a rozuzlení zápasu tak bylo stále na vážkách. Bale chvíli nato trefil další hlavičkou brankovou konstrukci a Sevilla jen o minutu později potrestala Real za všechny neproměněné akce vyrovnáním. Tedy ne tak docela - stejně jako v Baleově případě totiž zasáhl čárový rozhodčí a skóre se tak neměnilo, byť Gameirově povedenému zakončení nepředcházelo viditelné porušení pravidel.

Pak už domácí přece jen zvládli uklidnit nervózní tribuny stadionu Santiaga Bérnabeua, a to zásluhou Ronalda s Balem. První jmenovaný zvládl zblízka doklepnout do sítě přízemní pas Danila a velšský reprezentant zase využil k dalšímu zakončení zblízka lobovanou přihrávku Benzemy. Punc debaklu dodal na závěr střídající Jesé, jenž si předtím umně na jeden dotek vyměnil míč s Jamesem Rodríguezem a přesně zakončil.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla venku není ani slabým odvarem toho co hraje doma. Tohle by měl Real v pohodě zvládnout. Navíc absence Konoplyanky a Vitola jí moc nepřidá.

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
dextroza_m

Baletky jsou slabé jak nemocniční čaj.. Sevilla je vyřídí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, venku zvláště. Tohle Sevilla nezvládne, hodně absencí a zápas EL v týdnu.

Bylo by samozřejmě příjemné,pokud by se třeba body dělili,Sevilla venku remízuje jak na běžícím pásu, ale tady asi ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele