24. kolo
13.02.2016 16:00 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Real proti Athleticu nezaváhal a nadále dotírá na čelo

Real Madrid na domácí půdě opět nezaváhal a poradil si s nebezpečným Athleticem v poměru 4:2. Hrdinou utkání se stal Cristiano Ronaldo, jenž krásnou ranou otevřel skóre a v závěru pak přidal i gólovou pojistku. Jedinou kaňkou z pohledu Bílého baletu zůstává vyloučení stopera Raphaela Varaneho, jenž uviděl dvě nanejvýš přísné žluté karty a musel předčasně ze hřiště.

Po vedením Zinedina Zidana tak zatím Real na vlastním stadionu nezná nic jiného než vítězství, a to již čtvrté v řadě. Díky němu se madridský celek dostal alespoň průběžně na druhé místo v ligové tabulce před městského rivala Atlético. Na vedoucí Barcelonu nyní Real ztrácí pouze jeden bod, ovšem katalánský velkoklub má celá dvě utkání k dobru. Athletic po sobotní prohře zůstává šestý.

Domácí se stále museli obejít bez Garetha Balea, jenž stále laboruje se zraněným lýtkem, avšak jeho kolegové z ofenzivy na něj dali zcela zapomenout. Již ve třetí minutě převzal Cristiano Ronaldo míč na levé straně, potáhl si jej do pokutového území a krásnou ranou do horního růžku otevřel skóre. Šlo o perfektní způsob jak umlčet kritiky. Náskok Realu mohl záhy navýšit Kovaćić, jenže jeho volej zvládl zablokovat brankář Iraizoz a chvíli nato bylo dokonce vyrovnáno.

Na brance Athleticu měl velkou zásluhu domácí stoper Varane, jenž se pokoušel zamezit průchodu kolmice za svá záda, ale pouze tím zavařil brankáři Navasovi. Ten se sice k míči dostal jako první, ovšem vyrazil jej jen do dotírajícího Erasa, který pohodlně zakončil do prázdné brány. Athletic byl v tu chvíli na koni a Navas musel být na špičkách, aby vytěsnil hlavičku Adurize, jenž posléze dokonce napálil břevno. Přesto hosté odcházeli v poločase do kabin jako poražení. V sedmatřicáté minutě totiž James Rodríguez povedenou střelou zakroutil míč k tyči a vrátil Realu vedení, přičemž těsně před přestávkou přidal klíčovou třetí branku Toni Kroos po vydařeném náběhu do šestnáctky a dělovkou do středu brány.

Po změně stran nechybělo mnoho, aby Real proměnil utkání v debakl. Aktivní Ronaldo trefil po zablokovaném přímém kopu tyč a nebezpečnou ránu Rodrígueze nevědomky zastavil svými zády Karim Benzema. Athletic se zmohl jen na jednu šanci, kterou však Navas tváří v tvář Adurizovi spolehlivě zneškodnil. Pohodlný průběh druhé půle poněkud pošramotilo přísné vyloučení Varaneho za nedovolené počínání v hlavičkových soubojích, avšak ani hra v deseti nezabránila Cristianu Ronaldovi, aby si připsal svou jednadvacátou trefu sezony, čímž se osamostatnil na čele tabulky střelců. V samém závěru pak již jen korigoval na konečných 4:2 Gorka Elustondo.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic je kvalitní tým ,ale na San Bérnabeu nebodoval 11let! Každá série jednou končí a já budu věřit hrdým Lvům, že si alespoň bod odvezou.

Reagovat
smazaný uživatel

doma jsme vynikající....min4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
valloire

4-0

Reagovat
10FKK

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele