23. kolo
07.02.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Valencia CF 1:0

Gary Neville bude I po zápase s Betisem stále čekat na svou první ligovou výhru na lavičce Valencie. Rozhodl o tom dnes ve 49. minutě domácí Rubén Castro, jenž byl jediným střelcem večera. Zelenobílí protrhli smolnou sérii a alespoň na okamžik zastavili pád k sestupovým příčkám. Nyní mají stejný počet bodů jako právě Los Che.

Trenérská židle pod Nevillem se opět povážlivě nahla. Po drtivé porážce od Barcelony ve španělském poháru jeho tým znova padl, tentokrát na půdě tápajícího Betisu. Navrátilci do La Ligy na svém hřišti vyhráli teprve podruhé v sezóně a jsou v tomto ohledu suverénně nejhorší ze všech týmů Primera División. Navzdory chmurné statistice přišlo dnes domácí podpořit více než čtyřicet tisíc fanoušků, kteří nakonec mohli z Estadio Benito Villamarín odcházet s veselou.

První výhra pod dčasným koučem Juanem Merinem se pro domácí nerodila lehce. První půle nenabídla prakticky žádnou výraznější příležitost, jelikož se hostující kouč rozhodl pro taktičtější pojetí hry než v zápase s Blaugranas a vycházel především ze zajištěné obrany. Tu se domácím dlouho nedařilo prolomit. Největší šancí prvního dějství tak byl pokus domácího van Wolfswinkela, jenž ale mířil jen do náruče připraveného brankáře Ryana.

Rozhodující akce zápasu se narodila ve 49. minutě. Betis rozebral hpstující obranu, van Wolfswinkel našel křižným pasem přes celé vápno nabíhajícího Rubéna Castra a tomu už stačila jen jemná teč, aby rozvlnil síť za zády překvapeného Ryana - 1:0! Valencie měla ovšem vzápětí obrovskou příležitost srovnat. Rychlou akci po levé starně do úplně rozhozené obrany zakončoval ve skluzu Negredo, vracející se levý bek Vargas ale ještě stihl míč vykopnout z brankové čáry!

Hra se poté znova uklidnila a další vzrušení příšlo až v 77. minutě. Po standardní situaci hlavičkoval přesně za záda Ryana domácí Molina, ale radost Betisu zkazil pomezní rozhodčí, jenž odpískal milimetrový ofsajd. V 85. minutě s dočkal druhé žluté karty střídající José Gayá, který tak prakticky zmařil šance hostů na vyrovnání. Gary Nevillovi tak opět na tváři přibyly vrásky znepokojení. Valencie se zase o něco hlouběji propadla do spodních pater tabulky a do příštího utkání navíc Neville nebude moci nasadit vykartovaného Gayá ani zraněného Brazilce Siqueiru, jenž musel stříat už v první půli.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

keď tam je NEville tak 2:1 bohužial

Reagovat
celeb

= letenka na ostrovy. Remizu by mozno ustal, ale prehru nie, neverim.

Reagovat
netopier

Ak nezačnú konečne makať a bojovať o každú loptu tak to bude zas blamáž Všetko je to o mentálnej stránke, futbal hrať vie každý jeden z nich veľmi dobre, avšak niekedy treba aj viac chcieť vyhrávať a bojovať!!!!!!!!! Aj podpriemerné mužstvo vie odohrať dobrý zápas len musí do toho investovať oveľa viac síl ako nadpriemerné mužstvo

Reagovat
smazaný uživatel

0:0, přání 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pekne gery

Reagovat
Hardwell

Myslim že Neville skončil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele