25. kolo
20.02.2016 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Sporting Gijón 1:1

Dlouho předlouho se na stadionu Benita Villamarína nedělo takřka nic, až najednou v závěru během jediné minuty padly dva góly a utkání mezi Realem Betis se Sportingem Gijón skončilo nerozhodně 1:1. Domácí měli k vítězství blíže, jenže obě jejich další vstřelené branky jim rozhodčí neuznal.

Oběma týmům jde lidově řečeno o kejhák, a tak jejich vzájemný nováčkovský souboj skýtal patřičné napětí a touhu zvítězit. Výsledná dělba bodů však nechává oba zúčastněné tam, kde se nacházeli již před víkendovým kolem, a jen podpořila jejich starosti s blížícím se závěrem sezony. Gijón na první sestupovou příčku drží náskok tří bodů, Betis ještě o tři více.

Domácí Andalusané byli rozhodně tím aktivnějším celkem na hřišti a hned od počátku se jalo útočit ve vysokém počtu hráčů. Sporting se však loni během postupu mezi prvoligovou elitu vyznačoval neprostupnou obranou a svému sokovi tyto kvality opět bohatě prokazoval. Jediným, komu se dařilo nacházet skulinky v hostující defenzivě, byl belgický internacionál Musonda. Ani jeho aktivní a nadmíru vydařený výkon však nestačil k tomu, aby Betis zvládl prolomit bezbrankový stav jak v první, tak i druhé půli.

Místo toho se totiž ujali vedení hráči Gijónu. Ti využili nátlaku domácích k rychlému protiútoku, který ideálně založil Halilović, když vyslal správně načasovanou kolmicí do samostatného úniku Carlese Castra. Ten sice musel s míčem u nohy pelášit od samé poloviny hřiště, ale přesto jej žádný ze soupeřových obránců nestihl doběhnout a také brankář Adán byl na jeho chladnokrevné zakončení krátký. Od pětašedesáté minuty tak nečekaně vedli hosté.

Od mohutných oslav hráčů Gijónu uběhla sotva jedna minuta a bylo vyrovnáno. O perfektní reakci na nepříznivý vývoj zápasu se postaral German Pesella, jehož při standardní situaci z levé strany hostující obrana nedokázala uhlídat a brankář Cuellar na výslednou přízemní ránu z voleje neměl větší šanci zasáhnout. Závěr utkání pak byl opět plně v režii Betisu, jenže bez jakékoli zasloužené odměny. Zelenobílí se totiž hned dvakrát při svých úspěšně zakončených gólových akcích provinili postavením mimo hru a ve vyložené šanci neuspěl ani Rubén Castro. Oba celky se tak musely spokojit s remízou 1:1.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele