21. kolo
24.01.2016 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Real s Betisem pouze remizoval a boj o titul se mu vzdaluje

Zinedine Zidane si jako trenér Realu Madrid připsal svůj první neúspěch, neboť se svým týmem pouze remizoval na hřišti Realu Betis 1:1. Na úvodní fantastickou trefu Álvara Cejuda sice dokázal devatenáct minut před koncem odpovědět vyrovnáním Karim Benzema, jenže ani ohromný závěrečný tlak nepřinesl kýžený druhý gól, především zásluhou brankáře Antonia Adána.

Adán, jenž dříve působil právě v Realu, tak nakonec špičkovými zákroky zapříčinil, že Real navýšil svou ztrátu na vedoucí Barcelonu a zůstává se čtyřbodovým mankem na třetím místě. Katalánský celek má přitom navíc ke všemu jedno utkání k dobru. Betis sice prodloužil svou sérii bez vítězství na osm zápasů, ovšem podruhé za sebou pod vedením nového kouče Juana Merina vybojoval bod proti mnohem silnějšímu soupeři a drží se na čtrnácté příčce.

Real se musel obejít bez Garetha Balea, jenž v posledních pěti zápasem nasázel devět branek a tři asistence k tomu, a tak dal Zidane pro změnu šanci v základní sestavě Jamesi Rodríguezovi. Pro francouzského kouče šlo po dvou domácích výhrách o premiérový zápas na půdě soupeře a brzy se mu musely prohloubit vrásky ne čele, neboť Betis se již v sedmé minutě ujal vedení. Rubén Castro napřáhl zpoza pokutového území a Keylor Navas měl co dělat, aby jeho ránu vyrazil. Nebezpečí však nebylo zažehnáno, jelikož skákající míč dopadl k Cejudovi, jenž bez rozpaků vytáhl brilantní střelu z voleje, která doletěla rovnou do horního růžku branky.

Nabuzený Betis pokračoval v kvalitním výkonu a Real se dostal pouze k nepřesným pokusům Ronalda či Pepeho. Bílému baletu navíc nepomohl ani rozhodčí, když zákrok Petrose na Benzemu neposoudil jako penaltový. Do kabin se tak v poločase odcházelo za překvapivého vedení domácích.

Po změně stran již Real působil o poznání lépe a brzy také málem srovnal. Karim Benzema však nedokázal brankáře Adána nepřekonat jak z prvního pokusu, tak i dorážky, kterou zbrkle přestřelil. Další šanci měl posléze Rodríguez, jenže jen potvrdil svou matnou formu z posledních měsíců a ranou z voleje trefil pouze střed brány s připraveným Adánem. Od svého nástupu na hřiště začal tropit potíže obraně Betisu také Dani Carvajal, ale ani on nedokázal v koncovce zamířit přesně.

Na vyrovnání si tak hosté museli počkat až do závěrečné dvacetiminutovky. Kroosův pas našel Rodrígueze, jenž přinutil Adána vyběhnout z branky a následně připravit snadnou palebnou pozici Benzemovi, který snadno míč doklepl do prázdné brány. Hráči Betisu se jen marně rozčilovali, že Rodríguezovo postavení hraničilo s ofsajdem...

Benzemův gól Real povzbudil a závěr utkání byl zcela jednostranný. Rodríguez přinutil ranou zdálky Adána k dalšímu dobrému zákroku a ještě lépe si pak domácí brankář počínal proti Benzemovi, když na přední tyči vytáhl konečky prstů jeho efektní pokus tzv. rabonou. Betis v tu chvíli sotva s míčem na kopačkách přelezl polovinu hřiště, ale nakonec mohl v nastaveném čase dokonce strhnout výhru na svou stranu. Rubén Castro však z výjimečného brejku těsně přestřelil, a tak se oba týmy rozešly smírně 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Bastaron

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
10FKK

Reagovat
valloire

0-5

Reagovat
10FKK

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
Robík

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:6 2

Reagovat
Realita

Ty tipy tady

Reagovat
roberos

opravdu Ronaldo je pro Real zkáza on nic nevytvoří a co toho zkazí a letošní sezóně už v 16 zápase nedal gól - ten super střelec . CR dává góly jen v zápasech , které končí 5:0 apod. ale když má rozhodnout - tak je vždy k ničemu a to mu chcete dát Gb .!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda pravdoucí

Reagovat
smazaný uživatel

Penaldo?twn teb dá gól jedině z pencle.Skutečně-pro Real jenom přítěž!!!

Reagovat
roberos

Realu by prospělo kdyba CR11 Zidane na 2 nebo 3 zápasy posadil ,aby si chlapec uvědomil že nestačí dát 5 gólů slabochů ( v těch zápasech 5:0, 8:1 atd. se může přetrhnout - jen aby on měl conejvíc gólů ) ale velký hráč musí rozhodovat v zápasech kdy je to třeba. Ale když se na Ronalda podívám tak vím že na to nemá!!!

Reagovat
smazaný uživatel

t

Reagovat
smazaný uživatel

Real múže měnit kouče jak chce,ale dobře všichni víme,že problém je v hráčích,viz Chelsea.Každopádně ať jde nagelovanej buzik,někam do Kataru.Dokud bude v Realu,tak je po titulu.Svý má už za s sebou.Perézi,vzpamatuj se a nestav hru na buzikovi

Reagovat
smazaný uživatel

A není Peréz taky buzerfklaška?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele