38. kolo
15.05.2016 19:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe padlo s Betisem a sestupuje

Getafe se v posledních týdnech takřka zázračně zvedlo a zdálo se, že si ještě příšerně rozjetou sezonu stihne napravit záchranou na poslední chvíli. Madridský celek nastupoval do posledního kola Primera División v boji o sedmnácté místo v roli favorita, avšak nakonec jako jediný svůj zápas nezvládl a po prohře 2:1 s Realem Betis se s první španělskou ligou musí rozloučit.

Bude to tak vůbec poprvé od roku 2004, co se Getafe znovu objeví v druholigové Segunda División, a to spolu s dalším klubem z madridského předměstí, Rayem Vallecanem. Na něj Getafe drželo náskok jednoho bodu, zatímco se Sportingem Gijón se zase mohlo těšit z lepších vzájemných zápasů. Oba kluby však své zápasy vyhrály a Getafe tak připadl černý Petr v podobě devatenáctého místa s šestatřiceti body.

Hosté přitom do utkání vstoupili slibně a brankář Dani Giméneze se při pokusech Juana Rodrígueze, Stefana Scepoviće či Pabla Sarabii rozhodně nenudil. Obdobně pak deset minut před koncem první půle dopadl i hostující útočník Jorge Molina a Pedro León pro změnu svou prudkou ránu pod břevno poslal jen těsně vedle. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po změně stran znovu na domácím brankáři ztroskotali León se Scepovićem a bylo ještě hůř, když záhy v šestapadesáté minutě udeřil Betis. Byl to konkrétně Pezzella, jenž prolomil skóre, když přesnou hlavičkou uklidil do sítě centr Joaquína. Zoufalé Getafe pokračovalo v nátlaku a málem se dočkalo vyrovnání prostřednictvím Sarabii, jenže místo toho přišel šok číslo dvě. Za zákrok Suáreze na Musondu totiž rozhodčí nařídil pokutový kop, s nímž si Rubén Castro pohodlně poradil a Betis zničehonic vedl dokonce o dva góly.

Aby toho nebylo málo, čtvrthodinu před koncem šli hosté ještě do desíti kvůli faulu Buendii na Ceballose. Malou jiskřičku naděje pak sice vykřesal snížením Álvaro Medrán, avšak víc už toho v hektickém závěru Getafe nestihlo a s Primera División se tak musí alespoň nakrátko rozloučit.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Getafe musi , tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele