38. kolo
15.05.2016 19:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Levante UD 3:1

Rayo Vallecano se s Primera División přinejmenším na jeden rok loučí. Madridský celek sice splnil svou povinnost udržet se v boji o záchranu a porazil v posledním kole Levante pohodlně 3:1, jenže zároveň musel spoléhat na zaváhání konkurenčních Getafe se Sportingem Gijón. A právě druzí jmenovaní si po výhře nad Villarrealem ukořistili poslední nesestupové místo pro sebe, zatímco Vallecanu zbyly jen oči pro pláč.

Po pěti letech v první lize se tak svěřenci kouče Paca Jémeze posouvají zpět o ligovou úroveň níže, byť se s letošní sezonou rozloučili vítězně. Jako první skóroval již po jedenácti minutách nadmíru vydařenou ranou Pablo Hernández, jehož v minutě třiadvacáté doplnil kapitán Roberto Trashorras, který s pomocí Jozabedovy teče navýšil náskok domácích na dvě branky. Utkání ještě lehce zdramatizoval Verza proměněnou penaltou, ovšem na víc se už hosté nezmohli a naopak ještě jednou inkasovali z kopačky střídajícího Mikúa.

Rayo tedy končí na osmnácté příčce se ziskem osmatřiceti bodů, přičemž zmíněný Sporting uhrál o bod více. Do zápasu šli domácí až z předposlední pozice, ovšem Getafe svůj zápas nezvládlo a podlehlo Realu Betis 2:0. Po vlažném úvodu utkání předvedl fantastickou míčovou techniku Hernández, jenž bez rozpaků napálil míč z voleje ještě zpoza pokutového území a přesnou přízemní ranou zaskočil brankáře Mariňa.

O navýšení náskoku Vallecana se postaral kapitán Trashorras, který musel stejně jako zbytek týmu vytrvale odmítat spekulace o možném úplatku za nedávnou prohru s Realem Sociedad, byť gól byl nakonec připsán Jozabedovi, neboť změnil dráhu letu míče vlastní tečí a Mariňo byl bez šance. Hosté pak sice snížili zásluhou Verzovy penalty po faulu Amayi na Garcíu, ovšem poslední slovo měl Mikú, jenž upravil z Bebého centru skóre na konečných 3:1 pro domácí.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele