13. kolo
29.11.2015 18:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 0:3

Nejsme sice ještě ani v polovině probíhající fotbalové sezony, ovšem Aritz Aduriz již na konci listopadu dosáhl na gólovou metu, za niž by se nemusel stydět leckterý útočník při rekapitulaci celého ročníku. Španělský útočník totiž Athleticu vystřílel vítězství na půdě Raya Vallecana v poměru 3:0 a dosáhl tak na hranici dvaceti gólů napříč všemi soutěžemi.

Čtyřiatřicetiletý forvard baskického celku je jednoduše k nezastavení - ve čtvrtek v rámci Evropské ligy pomohl dvěma trefami pokořit německý Augsburg a nyní se stal dokonce autorem hattricku. První gól večera padl hned v úvodní minutě, druhý z pokutového kopu na sebe nenechal dlouho čekat a závěrečná pojistka už tak dostatečného náskoku přišla skrze přesnou hlavičku čtvrthodinu po změně stran.

Neuběhla ani jedna celá minuta a obrana Raya propadla poprvé, když Raúl García poslal vydařeným pasem do samostatného úniku Adurize, jenž obešel brankáře Juana Carlose a zakončil s poklidem do prázdné branky. Domácí se pokoušeli o bezprostřední odpověď skrze jedovatou ránu Pabla Hernándeze, jenže místo vyrovnání došlo na druhý inkasovaný gól v jejich síti. Raúl Baena stáhnul ve vlastní šestnáctce Raúla Garcíu a Aritz Aduriz nařízeným pokutovým kopem nepohrdl.

Ještě do poločasu měl Juan Carlos co dělat, aby vyrazil ránu aktivního Garcíi. Když pak neuspěl v zakončení ani Aymeric Laporte, stejně jako Roberto Trashorras na straně Raya, šlo se do kabin za vedení Athleticu 2:0. Také po změně stran se místo zúročení tlaku domácích konalo pokračování Adurizovy one man show, kdy přesnou hlavičkou legendární kanonýr Athleticu dokonal svůj hattrick.

Teprve pak přišla pro hosty první pořádná komplikace, neboť Laporte za svůj zákrok na Manucha uviděl rovnou červenou kartu a po vlastenci z minulého týdne tak pokračuje v nepovedených výkonech. Madridský celek si tak s blížícím se závěrem vytvářel díky přesilovce řadu šancí, jenže Martínez, Manucho i Javi Guerra ve finální fázi neuspěli buď vinou nepřesné mušky, nebo pozorného brankáře Gorky Iraizoze. Utkání tak skončilo jasnou výhrou Athleticu 3:0 a baskický celek tím nadále útočí na pohárové příčky.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (popř. 1:2), 02

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele