29. kolo
11.03.2016 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Sporting Gijón 1:0

Dlouhé čekání Malagy na své první ligové vítězství po více než měsíci je přece jenom u konce. Andaluský klub si totiž zvládl poradit se Sportingem Gijón a letošního nováčka nejvyšší španělské soutěže vyprovodil porážkou 1:0. O jedinou branku utkání se postaral krásnou ranou Juanpi.

Od pátého února, kdy si Malaga naposledy připsala tři body za výhru nad Getafe, uplynulo pět dalších kol, v nichž svěřenci Javiho Gracii nasbírali pouze tři body skrze remízy. Nyní je však Juanpiho fantastická rána zdálky dostala zpět na vítěznou vlnu a domácí fanoušci mohli ze stadionu Rosaleda odcházet spokojení.

Gólový příspěvek dvaadvacetiletého reprezentanta Venezuely přišel již v pětadvacáté minutě, kdy si Juanpi přivlastnil míč před pokutovým územím, přehodil si jej na levačku a zakroutil do růžku k vzdálenější tyči nechytatelnou ránu. Díky tomu se Malaze povedlo poskočit na průběžnou osmou příčku, zatímco Sporting zůstává nadále uvězněn v sestupových vodách a připisuje si již svou čtvrtou porážku za sebou.

Hosté přitom měli několik slibných šancí a také se hlasitě dožadovali pokutového kopu v samém závěru, když centr Pabla Péreze napálil ruku Pabla Fornalse, ovšem píšťalka sudího zůstala němá a o vše další se postaral Guillermo Ochoa. Mexický brankář dostal raritně prostor v brance kvůli zranění obvyklé jedničky, Carlose Kameniho, a nutno dodat, že obstál na výbornou. Vylámal si na něm zuby obzvláště Antonio Sanabria, jemuž Ochoa nejdříve lapil slibnou šanci hned na úvod zápasu, a pak i nebezpečnou hlavičku krátce po změně stran.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele