36. kolo
02.05.2016 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Levante smolně prohrálo i v Malaze a je prvním sestupujícím

O prvním sestupujícím je ve Španělsku jasno. Závěrečný nápor domácí Malagy a s ním spojené dva pozdní góly Dujeho Ćopa s Gonzalem Castrem měly za následek vítězství andaluského celku 3:1, které ukončilo jakékoli naděje Levante na možné setrvání v Primera División i pro příští ročník.

Levante šlo do zápasu již ve velmi krušné pozici, neboť tři kola před koncem ztrácelo na záchranu ze své poslední dvacáté příčky celých šest bodů. Na úvodní trefu Ćopa ještě dokázal zareagovat José Luis Morales, jenže víc branek už hosté na stadionu Rosaleda nenastříleli. Tedy aspoň těch uznaných - dost možná klíčový moment zápasu nastal při druhé brance Moralese, kterou však rozhodčí kvůli domnělému postavení mimo hru označil za neplatnou. Z tohoto zklamání se již klub z Valencie neoklepal a ve zbývajících kolech se už s první ligou pouze loučí.

Malaga sice v závěru sezony hraje pouze o čest bez šance dosáhnout na pohárovou Evropu, přesto proti Levante nastoupila dravě. Brankář Mariňo se měl co ohánět, aby vytáhl mimo branku pokusy Castra, Charlese či Ćopa a jednou za něj musel na brankové čáře zaskočit i Carl Medjani. Krátce před uplynutím půlhodiny hry tak málem skórovali hosté, ovšem Cuerovu gólovou dorážku rány Rossiho zmařil zdvižený praporek čárového rozhodčího.

Nedlouho poté v jednatřicáté minutě přece jen udeřili domácí. Castrův centr do ohně přistál přesně u Ćopa, jenž zdárně procpal míč do sítě. Levante se však nevzdalo a povedlo se mu znovu srovnat ještě do přestávky. Tři minuty před koncem první půle si Morales naběhl na perfektní pas Josého Marí a přízemní ranou překonal brankáře Ochou.

Onen zmíněný kontroverzní ofsajdový moment přišel ve čtyřiasedmdesáté minutě. Přihrávka k nabíhajícímu duu Cuero - Rossi nakonec skončila u kopaček prvního jmenovaného, který na rozdíl od svého kolegy v postavení mimo hru nebyl. Jeho centr na Deyversona ještě gól nepřinesl, ale dorážející Morales z dorážky ano. Radost ovšem okamžitě nahradil zmar kvůli odpískanému ofsajdu...

Minutu před koncem pak Levante definitivně dorazil svou druhou trefou utkání Ćop, když dorazil Dudovu hlavičku do tyče, a během zoufalého vržení všech sil do útoku dostali hosté i gól číslo tři prostřednictvím Castra a jeho prudké rány levačkou z kraje pokutového území. Svěřenci kouče Rubiho se tak se španělským prvoligovým fotbalem přinejmenším na jeden rok musí rozloučit.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book , proč si myslíš , že by mohl host kousat? Tady není co řešit- nebo jo??

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele