21. kolo
23.01.2016 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Barcelona si zahrávala, ale i tak veze z Malagy všechny body

Barcelona sice v Malaze dlouho laškovala s možnou bodovou ztrátou, ale nakonec si odváží důležité vítězství v poměru 2:1. Katalánský velkoklub spasil po změně stran Lionel Messi poté, co úvodní branku Munira El Haddadiho smazal domácí Juanpi.

Barcelonská série neporazitelnosti tak stále nebere konce a dosáhla již napříč všemi soutěžemi čísla čtyřiadvacet. Od rekordní šňůry stanovené pod vedením Pepa Guardioly již katalánský velkoklub dělí pouze čtyři další zápasy. Díky té poslední se přinejmenším do zítřka barcelonští osamostatnili na čele ligové tabulky. Malaga naopak podruhé za sebou prohrála, ovšem za předvedený výkon se nemusí stydět ani v nejmenším.

Trenér Luis Enrique učinil oproti předchozímu pohárovému zápasu s Athleticem celou řadu změn a v základní sestavě se tak objevili Vidal, Vermaelen, Adriano, Messi či Suárez. Hosté sice takřka po celou první půli byli na hřišti horším týmem, ale akce z druhé minuty je přesto poslala do vedení. Suárez si na pravé straně naběhl na kolmý pas kupředu, obešel beka Angeleriho a prověřil z ostrého úhlu brankáře Kameniho. Kamerunský brankář dokázal míč pouze vyrazit napříč prostorem před brankovou čarou a pohotový Munir míč doklepl do sítě. Šlo o jeho první ligovou trefu od roku 2014.

Reakce Malagy byla chvályhodná. Domácí pokračovali ve vysokém pressingu barcelonské rozehrávky a působili svému věhlasnému soupeři celou řadu problémů. Netrvalo dlouho, než Chory Castro napálil brankovou konstrukci, na níž jeho ránu zpoza pokutového území dokázal vytěsnit brankář Bravo. Pak se domácí marně dožadovali penalty, když Charlese zdánlivě srazil k zemi Mascherano, avšak rozhodčí Carlos Clos Gómez správně udělil útočníkovi Malagy žlutou kartu za filmování.

Přesto se Malaga dočkala vyrovnání ještě do poločasu. Po vystihnutí přihrávky Andrése Iniesty podnikli domácí dravý protiútok a pomocí pouhých tří pasů dostali míč až k Juanpimu, jenž dokázal okamžitým zakončením překonat Brava. Když pak Messi nedokázal dorazit Munirovu ránu kvůli včasnému bloku Miguela Torrese, šlo se do kabin za stavu 1:1.

Po změně stran se již na trávníku neobjevil Thomas Vermaelen, jemuž se první poločas nevydařil, a jeho místo zaujal Jéremy Mathieu. Se znovunalezenou defenzivní stabilitou se favorit znovu pustil do útočení a zásluhou Messiho také ukořistil vítězný gól. Argentinský reprezentant povedenou ranou z voleje napálil Adrianův centr na zadní tyč a hosté opět vedli. Malaga se však nevzdala ani v tu chvíli a do konce zápasu si vypracovala ještě několik šancí na srovnání. Duje Čop však nedokázal své dorážce po Bravově vyražení Camachovy rány dostatečnou razanci a Roberto Rosales si na hranici šestnáctky počínal ke smůle domácích obdobně.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Další důležitý zápas proti týmu, s nimž se nám v poslední době vůbec nedaří,navíc s tolika zápasy v nohách. Nejbližší dva zápasy pro nás budou hodně důležité,abychom mohli nadále bojovat o titul. Hodně štěstí chlapci! Visca el Barca!!

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona inkasovala gol po Mascheranovom zlom odkopnuti, nie po vystihnuti Iniestovej rozohravky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele