29. kolo
13.03.2016 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Valencijské derby vyznělo překvapivě lépe pro Levante

Krátké zlepšení výsledků Valencie zpřed několika týdnů je definitivně tatam. Netopýři totiž po dalším mizerném výkonu beze špetky zaujetí podlehli v městském derby poslednímu Levante a kouč Gary Neville má opět o něco blíže k hodně brzkému konci ve své první trenérské štaci. O jedinou branku utkání se postaral Giuseppe Rossi.

Italský útočník, jenž dříve působil právě s Nevillem v kádru Manchesteru United, využil příšerného bránění soupeřovy obrany po autovém vhazování a křižnou ranou z voleje poslal míč k tyči v pětašedesáté minutě. Navzdory zaslouženému vítězství však Levante nadále zůstává přikováno k samému dnu Primera División, byť takovýto úspěch jeho hráčům jistě zvedne sebevědomí do dalších bojů o záchranu.

To Valencie utrpěla již třetí porážku v řadě, pokud vezmeme v potaz i čtvrteční neúspěch na půdě Athleticu v rámci Evropské ligy, a propásla tak možnost poskočit alespoň do horní poloviny tabulky. Z výkonu hostí stojí za zmínku snad jen několik šancí Sofiana Feghouliho, neboť kromě nich byli Los Che svým rivalem po většinu zápasu přetlačeni a mohli také brzy prohrávat, neboť Rossi trefil svou první ránu do tyče.

Záložník Valencie Dani Parejo měl ještě před odchodem do kabin velké štěstí, že neuviděl druhou žlutou kartu za nevyvedený zákrok skluzem. Zvláště na konci první půle se domácí dostali k celé řadě šancí a zdálo se, že průlom skóre je jen otázkou času. Diego Alves ve valencijské bráně však dokázal odolat hlavičce Zouhaira Feddala i ráně Deyversona a tentýž útočník poté hlavou přestřelil. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Ani po změně stran však hosté neprocitli a po právu inkasovali, když nikdo z jejich defenzivy nezaregistroval náběh Rossiho na Juanfranův aut, který okamžitě přetavil v první a nakonec i poslední branku zápasu. V příštím kole čeká Valencii domácí zápas s Celtou Vigo, zatímco Levante narazí na tým s dost možná nejhorší momentální formou, tedy Deportivo la Coruňa.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
Aldeano

Reagovat
twl

Valencie-nemá jistou záchranu..... remíza se tu jeví jako reálná 1:1 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele