21. kolo
25.01.2016 20:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Levante zvládlo přestřelku s Las Palmas

Debut Giuseppeho Rossiho byl nakonec úspěšný. I když se italský fotbalista nezapsal mezi střelce utkání, určitě měl z podařeného vystoupení radost. Při své premiéře v dresu zachraňujícího se celku totiž přispěl k výhře 3:2.

Levante nakonec zvládlo náročnou a divácky atraktivní přestřelku, v níž padlo hned pět branek! O jednu byli šťastnější domácí hráči, kteří překonali svého soka poměrem 3:2. Dvě branky na domácí straně vstřelil José Luis Morales, jednu měl na svědomí Deyverson. Ani jeho vyloučení a dvě branky od Williana Josého ale hostům nakonec na bodový přísun nestačily. Las Palmas je tak opět namočeno do sestupových starostí.

Jen na lavičce začal hráč, který si se španělskou elitní soutěží dobře rozumí, ačkoli není španělským hráčem. Giuseppe Rossi zanechal významnou stopu ve Villarrealu a teď se alespoň na pár měsíců rozhodl pomoci Levante k záchraně. Do první šance se dostalo Las Palmas, konkrétně útočník Jonathan Viera. Jeho pokus musela blokovat obrana domácího Levante, aby neměl brankář Diego Mariňo zbytečně moc práce.

Po dvanácti minutách si Víctor Camarasa naběhl do šestnáctky na krásný centr Josého Luise Morálese a pravou nohou zakončil těsně vedle tyče! Levante mohlo udeřit díky Camarasovi a jeho střele, jenže ani ta se mezi tři tyče nevešla. Jako první se dočkali právě domácí. Verza skvěle zahrál volný přímý kop, který brankář hostí vyrazil jen před sebe. Tam se ocitl volný José Luis Morales, který jen nastavil nohu - 1:0.

Brankář Javi Varas měl s přibývajícím časem stále více práce. Xumetra našel volnějšího Deyversona, který ale hlavičkoval jen doprostřed brány. Na opačné straně hřiště Jonathan Viera rozehrál standardní situaci a jeho pas skončil hlavičkou Davida Simóna. První poločas mnoho zajímavého nenabídl, ale ten druhý byl skvělý. Hned po nástupu na hřiště se míč od Lermy dostal při rychlém protiútoku k Deyversonovi, který si ranou na zadní tyč poradil.

Hosté se ale nevzdali a téměř ihned se pokusili srovnat. David Simón podržel míč uvnitř vápna a všiml si kolegy Williana Josého. Tomu stačilo zacílit a poslat míč k tyči - 2:1.

Po hodině hry to bylo zase o dvě branky. José Luis Morales u levé postranní čáry přesprintoval Davida Garcíu, doběhl s míčem u nohou až do zajímavé střelecké pozice a technickým pokusem obstřelil brankáře Varase! Jenže ani za tohoto nepříjemného stavu se hosté nevzdali a dál bojovali. Feddal na zadní tyči chyboval, když míč neodkopl. Toho využil Willian José, který dotíral na svého protihráče a míč dostal do sítě - 3:2.

Pak se dostal na hřiště Pepito Rossi a hned si připsal zajímavý pokus. Pět minut před koncem se totiž míčový kouzelník a věčný marod uvolnil přes dva protihráče, ale nedokázal prostřelit brankáře Varase! Dorážka pak byla zažehnána vracející se obranou. José Luis Morales pak ještě napřáhl na levé straně pokutového území k technické střele, jenže proti byl opět pozorný Varas. Na konci byl ještě vyloučen Deyverson za druhou žlutou kartu.

Autor: Ondřej Pražák / football-espana.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
Noustress

podme Levante

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele