25. kolo
19.02.2016 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Levante UD - Getafe CF 3:0

Levante na svém hřišti s lehkostí přehrálo Getafe 3:0 a konečně se odlepilo ode dna tabulky. Valencijští slavili výhru po třech porážkách v řadě, hosté z Madridu naopak svou černou sérii prodloužli na pět prohraných utkání za sebou. V dresu Levante se trefili Morales, z penalty Rossi a v poslední desetiminutovce pečetil tři body pro domácí Verdú.

Levante skvěle vyšel začátek zápasu. Už v 10. minutě se totiž prosadil velmi aktivní José Luis Morales. Ten předvedl parání sólíčko od poloviny hřiště, při kterém obehrál hned čtveřici protihráčů a pod nohama stopera Caly umístil balón neomylně k tyči - 1:0! Při domácích však stálo i štěstí, vzápětí měli totiž vyrovnání na kopačkách Madridští. Álvaro Vázquez ale v 15. minutě neuspěl proti dobře vyběhnutému Mariňovi.

Další velkou příležitost měli domácí ve 33. minutě. Tentokrát se však pro změnu zaskvěl hostující gólman, jenž zpacifikoval ránu Rossiho. Utkání nemělo přílišné tempo, před přestávkou se ale přeci jen mohli diváci bavit. A to zejména domácí, kteří ve 43. minutě oslavili druhý tým svého mužstva. Klíčovému momentu utkání předcházel faul ve vápně hostujcíího beka Verginiho na pronikajícího Moralese a sudí José Luis González nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Giuseppe Rossi, který poslal míč přízemní střelou nechytatelně k tyči - 2:0!

Getafe toužilo něco udělat s nepříjemným dvoubrankovým mankem a po změně stran výrazně přidalo. Ve velké příležitosti se v 57. minutě ocitl znova Vázquez, jeho hlavičku však Mariňo konečky prstů vyrazil mimo nebezpečí. Ještě větší šanci pak spálil útočník Madridských v 71. minutě, kdy proti němu zívala odkyrtá branka, čtyřiadvacetiletý rodák z Barcelony nicméně domácí svatyni trestuhodně minul! A tak o osudu utkání rozhodla definitivně až akce Levante z 81. minuty. Hosté předvedli opět až příliš naivní bránění, když se nechali opít rohlíkem od Joana Verdú. Ten si po pasu Moralese poradil se Suárezem a ranou okolo bezmocného gólmana upravil na konečných 3:0 pro Valencijské!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele