23. kolo
07.02.2016 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - FC Barcelona 0:2

Barcelona si dle očekávání odvezla všechny body ze hřiště Levante. Poslední celek tabulky kladl favoritovi hrdinný odpor, ale zradilo jej zakončení. Barcelona zvítězila 2:0 díky vlastní brance Navarra z první půle a v samotném závěru se ještě trefil Luis Suárez.

Iniciativu převzali hned na začátku zápasu Blaugranas, kteří jíž ve 3. minutě dopravili míč do sítě. K jejich smůle stál však Messi v ofsajdu a gól tak nemohl být uznán. Hosté se tlačili za důležitým prvním gólem a hra se odehrávala především na polovině Valencijských. Ti však nakonec úvodní nápor Katalánců přečkali a postupně vyrovnávali obraz hry. Akcie domácích pomáhal držet nad vodou i gólman Mariño, jenž v 17. minutě skěle vyrazil Iniestovu štiplavou střelu mimo tři tyče.

Vaz ale Levante zlomila akce hostů z 21. minuty. Na levé straně hezky zakombinovali Iniesta s Albou, který poslal dobrý centr do šestnáctky domácích. Tam míč neobratně tečoval do vlastní sítě domácí stoper Navarro a Mariño už nemohl nic dělat - 0:1! O pět minut později měl další branku Barcy na kopačce Suárez, který obdržel zpětnou přihrávku od Neymara, ale z bezprostřední blízkosti branku minul!

Levante zahrozilo ve 30. minutě, kdy se o přímé ohrožení branky ze standardní situace pokusil Verza a míč jen těsně proplachtil nad Bravovou svatyní. Ještě větší příležitost k vyrovnání si Levante vypracovalo ve 32. minutě. Lerma se dostal do samostatmého úniku, ovšem tváří v tvář Bravovi se situace nejspíš zalekl a vůbec netrefil branku. Neúspěšně pak skončil i nájezd Moralese, který pro změnu orazítkoval tyč!

Atraktivní podívaná pokračovala i po změně stran. Hned ve 47. minutě vyšel domácím rychlý kontr, na jehož konci se ocitl Rossi, ale toho vychytal parádním zákrokem Bravo. Hosté se znova přippomněli až po hodině hry, ale hlavičku Rakitiče po rohovém kopu dokázal Mariño vytlačit do bezpečí. Barcelonští vyrovnali statistiku trefených tyčí v 62. minutě, kdy po pasu Messiho spálil další tutovku Suárez.

Hosté tak stále kráčeli za vítězstvím, a Levante se tak pokusilo o poslední zoufalý nápor v závěrečné desetiminutovce. Kýženého vyrovnání se ale nedočkali, naopak okénka v obraně domácích využili obhájci tiulu. V 90. minutě našel Messi dalším výborným pasem Suáreze, jenž si navedl míč do šestnáctky a chytrou střelou k tyči překonal padajícího Mariña - 0:2! Pořadí na první ani poslední příčce se tak po třiadvacátém kole měnit nebude a Katalánci jsou zase o krok blíže vysněné obhajobě.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
valloire

Pár upřesnění - Daučík přišel, protože by jinak Kubala k vám nešel. Czibor, Kocsis a Puskás by stěží hráli ve Španělsku nebejt tanků v Budapešti. Herrera hrál s vámi hezkej fotbal, beton použil až v Itálii. Srovnávat neúspěšnou Barcelonu 70.ket s Maďarama, Holandskem a Brazílií je pošetilý.

Reagovat
smazaný uživatel

0:10 2

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je trosku prehnany ne? Venku dat 10 golu

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako nevim dat 6, 7 nebo 8 golu je dobre.... ale dat 10tku venku? Kdy se to kdy stalo prosimte? Jako fanousek Barcelony vim, ze takova situace se stava malokdy, pokud se nekdy vube stala ty se starej o City at nevypadnou s Liecesterm 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

já se můžu starat o co chci, jen mi přišel hloupý tvůj komentář ohledně mého tipu, protože zrovna Barca by dokázala dát i venku deset branek, to je vše.

Pokud jde o nás, teď je to na nic snad ten Pepek City zvedne a dá ji injekci lepšího stylu hrání. (klidně i celé Anglii)

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Assassin11

sa smejem na valloire a jeho trápne=zakomplexované tipy na výsledok, kedy nepraje favoritovy nikdy žiadnu výhru

Reagovat
smazaný uživatel

jo on tu zapomel napsat 1:1 s handicapem 0:2 vis?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele