18. kolo
03.01.2016 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Granada v derby zaskočila Sevillu a už není na sestup

Lokální derby jsou ošidná. V sobotu se o tom přesvědčila Barcelona, která na půdě Espanyolu překvapivě uhrála pouze bezbrankovou remízu, a ještě hůře dopadla Sevilla v Granadě. Co na tom, že svěřenci Unaie Emeryho se v posledních týdnech těšili skvělé formě a stoupali neustále tabulkou vzhůru, zatímco granadští marně bojovali o každý boj v boji o záchranu - jejich vzájemný zápas skončil poměrem 2:1 ve prospěch Granady.

Všechny góly padly hned v prvním poločase. Favorizované hosty nejprve zaskočilo duo Isaac Success s Adalbertem Penarandou a snížení Vítola těsně před odchodem do kabin již bylo vše, na co se sevillští zmohli. Jejich šňůra neporazitelnosti se tak zastavila na čísle sedm. Díky této cenné výhře se Granadě konečně podařilo vymanit ze sestupových vod, lepší vstup do nového roku si ani nemohla představovat.

Mladá dvojice útočníků Success a Penaranda působili Seville potíže od samého úvodu zápasu, avšak jako první měli skórovat hosté. Jak José Antonio Reyes, tak Vítolo však své slibné šance zahodili a záhy za svou nemohoucnost tvrdě pykali. Po sedmnácti minutách hry sice Sergio Rico dokázal vyrazit ránu Rubéna Rochiny, jenže na dorážku Successe již neměl nárok a domácí šli do vedení. Sevilla kontrovala nebezpečnou hlavičkou Adila Ramiho, která ale ke smůle hostí zapadla těsně vedle.

Když pak osm minut před koncem první půle zdvojnásobil vedení Granady přízemní ranou Penaranda, vypadalo to již se Sevillou dost bledě. Jiskřičku naděje však ještě před přestávkou vykřesal Vítolo, jenž se dostal k míči v hloubi pokutového území a snížil na 2:1. Po změně stran se tak měl domácí gólman Andrés Fernández co činit, aby jednobrankový náskok svého týmu udržel. Nejprve si na zkušeném brankáři vylámal zuby Reyes a stejně dopadl i střídající Banega.

Naděje sevillských alespoň na bod v závěru silně podkopal stoper Rami, jenž si za fauly na Successe s Penarandou vysloužil dvě žluté karty a musel předčasně opustit trávník. V deseti již hosté nedokázali houževnatou Granadu ohrozit a jedou tak domů překvapivě s prázdnou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele