29. kolo
14.03.2016 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Granada CF - Espanyol Barcelona 1:1

Granada dlouho statečně hájila jednobrankový náskok nad Espanyolem, přestože hrála v oslabení, jenže vlastenec Miguela Lopese nakonec znamenal, že se oba celky rozešly smírně v poměru 1:1. V otázce boje o záchranu tak zůstává vše při starém - jak granadští, tak i hosté z Barcelony v něm zůstávají namočení až po uši.

Domácí poslal ještě v první půli do vedení Rubén Rochina, ovšem nešťastná chvíle Lopese osm minut před koncem lákavý zisk tří bodů zhatila. Granada přitom hrála o deseti již od osmadvacáté minuty, kdy David Barral uviděl druhou žlutou kartu za nešikovný faul na Gérarda Morena. Přesto zásluhou kapitána Rochiny šli o přestávce do kabin ve vedení právě granadští.

Espanyol v tu chvíli doplatil na staré známé pravidlo, že se musí hrát, dokud rozhodčí nepískne. Hosté totiž přestali hrát v domnění, že pád Isaaca Successe po zákroku Rubéna Duarteho vyústí ve hvizd sudího, jenže píšťalka zůstala němá a celá akce pokračovala. Success potáhl míč až do šestnáctky, kde byla jeho rána sražena k nohám Rochiny. Obrana barcelonského klubu opět jako jeden muž ztuhla v naději, že jde o postavení mimo hru, jenže Rochina se proti pravidlům neprovinil a suverénně napálil míč za záda brankáře Lópeze.

Hosté pak podle očekávání přidali na obrátkách a zatlačili svého oslabeného soka k vlastnímu pokutovému území. Burgui však po Gonzálezově pasu z kraje šestnáctky minul a Gérard Moreno stejně tak po centru Péreze nezvládl hlavičkou umístit míč mezi tři tyče. Ještě lepší pozici pro zakončení hlavou si posléze deset minut před koncem vypracoval Álvaro González, avšak i on se trestuhodně netrefil.

Přesto promarněné šance hosty nakonec mrzet tolik nemusely. Ve dvaaosmdesáté minutě totiž Pérez poslal do ohně přízemní centr, do nějž strčil nohu domácí Lopes a místo odpálení míče do bezpečí si jej nešťastně srazil do vlastní brány a gólman Andrés Fernández neměl šanci zareagovat. Zápas tak skončil remízou 1:1, s níž vzhledem k průběhu zápasu nemůže být spokojená ani jedna strana.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele