26. kolo
28.02.2016 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Sevilla FC 2:1

Bacelona otočila domácí zápas se Sevillou a stejným skóre oplatila svým andaluským sokům porážku z kraje sezóny. O vítězství Barcy 2:1 rozhodli Messi a Piqué, kteří odpověděli na gól hostujícího Vitola z 20. minuty. Blaugranas vedou La Ligu o osm bodů, Sevilla drží pátou příčku už jen díky lepšímu skóre.

Zápas měl jako jeden z taháků kola od první chvíle skvělou atmosféru. Ve strhujícím mači ohrozili jako první bránu soupeře domácí. Konkrétně Suárez, jehož našel dobrou přihrávkou za obranu Vidal. Nejlepší střelec Primera División si však na Rica stejně jako po následném rohovém kopu. To nejdříve zazvonila vedle Rica tyč a Suárez pak z dorážky mířil jen do břevna! Andaluská obrana tak se štěstím odolala úvodnímu náporu Blaugranas a hosté se mohli nadechnout k protiútoku.

A ve 20. minutě se dokonce dostali do vedení. Po levé straně vyvezl míč na polovinu domácích Krohn-Dehli, Trémoulinas pak našel skvělým centrem ve vápně Blaugranas nehlídaného Vitola a ten skákavou střelou překonal Brava - 0:1! Euforie z překvapivého vedení ale Emeryho družině nevydržela dlouho. Už o deset minut později totiž zakouzlil Lionel Messi. Argentinská superhvězda se postavila k přímému kopu nedaleko šestnáctky a překrásně zakroucenou střelou neomylně našla šibenici - 1:1!

Barcelona měla převahu i před přestávkou. Vedení mohl přetáhnout na starnu Katalánců už v 37. minutě Messi, jeho střelu levačkou ale u tyče nadvakrát lapil gólma Sevilly. Povedlo se to tak až Piquému po změně stran. Dlouholetý pilíř obrany Blaugranas využil svého postavení blízko vápna po rohovém kopu, a po Suárezově přistrčení tvrdou ranou proopálil Rica - 2:1! Andalusané ovšem neskládali zbraně a hned vzápětí měl na kopačce vyrovnání Gameiro. Pokusem na vzdálenější tyč ale Brava nepřekonal. Bláznivou pětiminutovku vyšprerkoval ještě Neymar, který po pasu Suáreze pálil ve skvělé pozici z okolí penaltového puntíku. Rico však nyní zasáhl na jedničku.

Střelou ze střední vzdálenosti se v 54. minutě připomněl i domácí záložník Busquets, jeho štiplavý projektil však mimo nebezpečí hostující brankář dokázal vytlačit. Hra se poté na chvíli uklidnila a vzrušení pro téměř osmdesát tisíc přítomných diváků přinesla až 73. minuta. To se v dresu domácích dostal do dobré pozice po brilantním pasu Messiho Suárez, uruguayský ostrostřelec ale nyní nedostál své pověsti a zamířil jen do rukavic ležícího Rica! Podobná situace se opakvala ještě v 81. minutě, kdy Suáreze opět vybídl ke skórování Messi, ale oblouček devětadvacetiletého fotbalisty zase skončil jen v rukavicích sevillského gólmana.

Přestože Sevilla ještě mohla v poslední desetiminutovce pomýšlet alespoň na bod, Bravo už míč za svá záda nepustil. Blaugranas tak udělali další důležitý krok k zisku mistrovksého titulu a navíc Enriqueho tým vyrovnal rekord Realu Madrid v počtu utkání v řadě bez porážky, který činí 34 zápasů.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tuxedo

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla není ,alespoň v PD, venkovní mančaft, na druhou stranu není možné o jejich kvalitách pochybovat. Výhodou může být vedle domácího prostředí také dvoudenní odpočinek navíc. A podprou to,že v Madridu bude jeden nebo oba soupeři o titul ztrácet a v případě našeho vítězství by nás to mohlo posunout do hodně zajímavého trháku. Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

V trháku už Barcelona je, a to v takovém, že už ji nikdo nedožene

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0... Neymar, Suarez, Pique

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Neymar má dostat novou smlouvu Jinak v neděli 4:1

Reagovat
valloire

dostane....v Madridu

Reagovat
smazaný uživatel

Sni dál

Reagovat
boryland

Reagovat
boryland

4:1......Ney 3,Leo.......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele