13. kolo
28.11.2015 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Sociedad 4:0

Barcelona bez problémů smetla dalšího soupeře. Tentokrát skvělou formu Blaugranas odskákali fotbalisté San Sebastianu, kteří odjíždějí z Camp Nou s porážkou 0:4. O třetí vysokou výhru Barcy v řadě se postaral dvěma góly Neymar a po jednom přidali Suárez a Lionel Messi. Katalánci si udrží náskok na čele soutěže, Real musí nasbírat body pro záchranu jinde.

Domácí nenechali od první minuty nikoho na pochybách, kdo je na Camp Nou králem. Hned ve 3. minutě šel po Neymarově pasu sám na gólmana Rulliho Suárez, ale uruguayský forvard ztroskotal na dobře vyběhnutém brankáři. Ve 13. minutě našel Suárez parádním obloučkem za obranu Iniestu, jenž však hlavou trefil pouze tyč! Třetí velkou šanci už domácí proměnili.

Psala se 22. minuta, když po geniální přihrávce Messiho vymyslel Dani Alves skvělý přízemní centr z pravé strany a před brankou se nekompromisně prosadil nabíhající Neymar - 1:0! Katalánci stihli zdvojnásobit svůj náskok ještě do přestávky. Znova byl u vydařené akce Alves, jenž z pravé strany nacentroval přes bránící hráče a z druhé vlny se do míče akrobaticky opřel Luis Suárez. Krásná branka znamenala poločasové vedení Blaugranas 2:0! A nechybělo málo a v závěru prvního dějství mohl udeřit ještě Messi. Už v nastaveném čase přihrával argentinskému kouzelníkovi Neymar, jenže celá akce nakonec skončila pro domácí pouze rohovým kopem.

Na třetí branku ovšem zaplněné tribuny nemusely dlouho čekat. Sedm minut po změně stran totiž znova zaúřadoval Neymar. Nejlepší střelec La Ligy vytěžil maximum z Mathieuova ofenzivního výletu na levé křídlo, když z bezprostřední blízkosti proměnil Francouzovu přihrávku ve třetí branku svého celku - 3:0! Zápas byl prakticky rozhodnutý, ale domácí nepřestávali do svého soupeře bušit. V další nebezpečné akci se v 59. minutě ocitnul Messi, jenž po Neymarově pasu pálil z voleje, ovšem nepřesně.

Poté se do hry dostali na delší dobu i Baskové, ale žádnou opravdu nebezpečnou příležitost si nevypracovali. Až v 84. minutě musel být ve střehu i gólman domácích Bravo, když z poza vápna nebezpečně pálil útočník Realu Bruma, míč však pouze prosvištěl těsně kolem domácí brány. V posledních minutách hry byl opět hodně aktívní Messi. Ten nejprve zkoušel překonat Rulliho chytrým obloučkem, ale orazítkoval jen břevno. V nastavení už ale svou další velkou příležitost proměnil. Neymar si narazil míč se Suárezem, pronikl do vápna modrobílých a předložil míč jako na stříbrném podnosu hvězdnému Argentinci. Messi se s ničím nepáral a poslal míč bez problémů do odkryté sítě - 4:0!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
valloire

7-0

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

8:0 (poločas 5:0)...todle bude masakr :) nebo ať se trefí Valloár, ať trpkne ještě víc

Reagovat
boryland

4:1.......Leo 2, Ney,Luis............

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele