29. kolo
12.03.2016 16:00 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

FC Barcelona - Getafe CF 6:0

Barcelona znemožnila Getafe šesti góly, pod něž se podepsal dvěma přesnými zásahy Neymar a po jedné brance přidali i Munir, Turan a Messi. Vlastní gól si dal hostující Rodríguez. Messi si kromě branky a tří asistencí připsal i neproměněnou penaltu. Blaugranas neomylně kráčejí za titulem, Getafe se může propadnout na sestupové příčky.

Zápas měl neoddiskutovatelného favorita, který také nenechal nic náhodě a od první chvíle šel za dvanáctým ligovým vítězstvím v řadě. Tím dnes vyrovnal klubový rekord. Barca šla do zápasu po prvním týdnu bez soutěžního utkání v sezóně a Luis Enrique udělal v sestavě celkem pět změn oproti poslednímu vítěznému mači proti Eibaru. Do zápasu nezasáhli Luis Suárez, Dani Alves, Ivan Rakitic ani Sergio Busquets. Javier Mascherano byl navíc v trestu.

Hosté svému soupeři zápas hodně ulehčili, když si už v 8. minutě vstřelil vlastní gól Juan Rodríguez. Ten neobratně vytrčil nohu do přízemního centru Alby a gólman Guaita byl bez šance - 1:0! Vzápětí byla nařízena penalta ve prospěch domácích, když Emiliano srazil ve vápně Neymara. Lionel Messi však pokutový kop neproměnil a potvrdil, že z jedenácti metrů je v této sezóně méně nebezpečný než zpoza vápna. Neproměnil už svůj čtvrtý pokutový kop v této sezóně. Dle svého zvyku si ale argentinský reprezentant z neúspěchu moc hlavu nelámal. Hned v 19. minutě připravil brankovou příležitost pro Munira, jenž po jeho sklepnutí hlavou dopravil míč do sítě - 2:0!

Getafe nekladlo domácím velký odpor a ještě do přestávky dostalo další dva direkty. Ve 32. minutě asistoval Messi u branky Neymara. Brazilský forvard vytěžil z další geniální přihrávky Messiho maximum, když tváří v tvář Guaitovi zamířil neomylně na vzdálenější tyč. Pět minut před koncem poločasu pak upravil na 4:0 sám Messi. Ten se učebnicově obtočil kolem Rodrígueze a z hranice šestnáctky nedal hostujícímu brankáři šanci.

Po změně stran zvyšoval v 51. minutě už na pětigólový rozdíl znova Neymar. Tragicky bránící beci Getafe se pouze dívali, jak si rychlonohý Brazilec zpracoval Messiho pas a chladnokrevně zakončil - 5:0! Gólový účet zápasu uzavřel v 57. minutě Arda Turan, jenž se trefil i o minulém víkendu. V dnešním utkání se po rohovém kopu blýskl nůžkami po Piquého přihrávce a nešťastný Guaita lovil míč ze sítě pošesté. Hosté byli nejblíže brance v 69. minutě, ale Gomez odmítl i čestný úspěch svého klubu, když z úhlu pálil těsně mimo. Neúspěchem skončila v 82. minutě na druhé straně i akce Neymara, jehož hattricku zabránil Guaita dobrým zákrokem nohou. Více se už do utkání nevešlo a Barca tak naprosto zaslouženě oslavila neuvěřitelný sedmatřicátý zápas v řadě bez porážky.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Přestože tohle nemůže mít rozdáno jednoznačnější karty, pravda může být jiná a aby z toho nebyl velký neúspěch nebo velké trápení bude chtít od týmu velké nasazení .Žádný soupeř se neporazí sám a ani Getafe , které prožívá hrozné období, nebude snadným soustem ,jak někdy v těchle duelech napovídá konečný výsledek. Ve tři body samozřejmě pevně věřím! Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Barca pojdme utocit na 100 bodu za sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Není lehkých zápasů a ve Španělské lize dvojnásob. Barca musí postupovat od jednoho k druhému a nehledět na rekordy. Jak to řekl Jágr,pokud budeš hledět na osobní statistiky, nikdy to nebude fungovat. Doufám,že si tohle nikdo z jiného tábora nepřečetl.

Máme kromě Mascherana a Rafinhy k dispozici všechny hráče ?

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Cruyff v Barceloně v sezoně 78-79 nehrál. O tom penaltovým nerekordu jsem to někde četl a bylo to tam uvedený taky chybně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

V rozpětí 3-5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

nejaky link na Dajto? Nejlepe HD ?

Reagovat
Kornovec

MSN zatim 68 golu v lize. hodne slusne. Ospina si zachyta :)

Reagovat
smazaný uživatel

mojetv.net je opet otevreno - 50 registraci - ale musi se regnout pres nejakou jinou IP nez CZ / SK, tak at zkusi nejaky anonymizer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele