21. kolo
23.01.2016 18:15 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Villarreal CF 2:2

Jen pár minut dělilo Villarreal od přetržení jeho úctyhodné série bez porážky. V samém závěru však nepříznivý stav umazal stoper Mateo Musacchio přesnou hlavičkou a srovnal na konečných 2:2. Villarreal je tak neporažen již sedm kol za sebou a nadále zůstává favoritem na zisk klíčové čtvrté příčky.

Nepříliš povedené představení Žluté ponorky využili ve svůj prospěch Felipe Caicedo s Gerardem Morenem, kteří dvakrát poslali domácí celek do vedení, ovšem nejprve srovnal Manu Trigueros a pak dvě minuty před koncem zmíněný argentinský obránce Musacchio, jehož vyrovnání rozlítilo hráče Espanyolu natolik, že si Moreno dokonce vysloužil červenou kartu za protesty. Villarreal každopádně zůstává na čtvrtém místě stále s výrazným náskokem, Espanyol je třináctý s pouhým čtyřbodovým rozestupem od sestupových příček.

Barcelonský klub čeká na ligové prvenství již od devatenáctého prosince a do sobotního utkání vstoupil nejlépe, jak jen mohl, aby tuto statistiku napravil. Hned po čtyřech minutách hry se prosadil ekvádorský reprezentant Caicedo, když placírkou chladnokrevně uklidil míč do sítě ze samostatného úniku. Sedmadvacetiletý útočník se pak marně dožadoval penalty a následně musel předčasně opustit trávník kvůli neupřesněnému zdravotnímu neduhu.

Villarreal do té doby podával matný výkon, ovšem i tak se záhy dostal k vyrovnání. Roberto Soldado si připsal další gólovou asistenci chytrou zpětnou přihrávkou na Triguerose, jenž přízemní ranou zpoza pokutového území zaskočil domácí obranu. Hosté pak převzali herní iniciativu, ovšem navzdory vysokému držení míče se již do poločasu k žádnému většímu ohrožení branky Espanyolu nedostali a naopak nechali svému soupeři znovu prostor jít do trháku.

Pět minut před poločasovým odchodem do šaten se prosadil Moreno, pro nějž šlo o třetí gól sezony. Klíčem k úspěchu byl vhodně načasovaný náběh na přední tyč a jemná teč z bezprostřední blízkosti, která poslala domácí podruhé do vedení. Villarrealu nezbylo nic jiného než znovu bušit do plných a dlouho se mu obranný blok Espanyolu nedařilo ve finální fázi prolomit. Až dvě minut před koncem se přece jen povedlo prosadit Musacchiovi, jenž si při výskoku nebral servítky a dal tak závdavek domácím hráčům, aby se domáhali odpískání útočného faulu. Nic jiného než Morenovo vyloučení z toho však nevzešlo, a tak se oba celky rozešly smírně 2:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele