10. kolo
01.11.2015 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Granada CF 1:1

Pouhé vteřiny již dělily Granadu od cenné výhry v Barceloně nad místním Espanyolem, která by andaluskému celku zajistila poskočení mimo oblast sestupu. Díky brance Jeana-Sylvaina Babina hosté vedli 1:0 a navíc měli i početní výhodu jednoho hráče navíc kvůli vyloučení Robera, jenže ve čtvrté minutě nastavení přece jen srovnal Felipe Caicedo na konečných 1:1.

Andalusané tak nadále čekají na první ligovou výhru od srpna a potácí se stále na mizerném osmnáctém místě. Svěřenci Sergia Gonzáleze se díky vydřenému bodu nadále drží v pohodlném středu tabulky, tuto remízu mohou v konečném důsledku považovat takřka za malé vítězství. Ziskem bodu barcelonský klub přinejmenším dočasně přeskočil devátou Sevillu.

Granadští ostatně v této situaci nejsou poprvé a zápas na půdě Espanyolu jim musel svým závěrem silně připomenout předchozí venkovní utkání se Sportingem Gijón, kde rovněž vedli, dokonce o dvě branky, avšak v samotném závěru tlaku protivníka podlehli a rovněž pouze remizovali 3:3. Svěřencům Josého Ramóna Sandovala jednoduše závěry zápasů nevychází a stojí je to cenné body v boji o záchranu...

První půle příliš fotbalové krásy nenabídla, šlo spíše o tuhý boj ve středu hřiště bez větších šancí na obou stranách. Po změně stran však hosté převzali iniciativu a Isaac Success málem hned protrhl bezbrankový stav - míč však nakonec po jeho slibné ráně skončil pouze na boční síti. Přesto se granadští záhy vedení přece jenom ujali. Pitiho centr ze standardní situace našel přesně hlavu Babina, jenž ostrému úhlu navzdory dokázal míč usměrnit do sítě a poslal hosty do vedení.

Šance Granady na vítězství posléze ještě umocnil domácí Rober, jenž za úder do Successova obličeje uviděl druhou žlutou kartu. Přesto se Espanyol nevzdal a i v početním oslabení si s blížícím se závěrem utkání vymohl silný tlak. Abraham ještě po Duarteho centru výtečnou šanci na vyrovnání zahodil ranou nad břevno, ale ve čtvrté minutě nastavení zvládl brankář Andrés Fernández Asensiovu hlavičku vyrazit pouze k dobře postavenému Caicedovi, jenž bez rozpaků napálil míč na vzdálenější tyč, čímž srovnal k nechuti hostů a radosti domácích tribun na konečných 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele