25. kolo
20.02.2016 18:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Deportivo La Coruña 1:0

Sestupem ohrožený Espanyol zvládl na domácí půdě vyzrát na Deportivo La Coruňa a vůbec poprvé v kalendářním roce 2016 slaví ligové vítězství. O jediný gól zápasu se postaral během druhé půle Marco Asensio.

Asensio, jenž v barcelonském klubu hostuje z Realu Madrid, skóroval ve dvaapadesáté minutě z bezprostřední blízkosti a jeho první trefa v dresu Espanyolu se záhy ukázala být i tou vítěznou. Domácí si tak připsali teprve druhé vítězství pod vedením kouče Constantina Galcy a únikem ze sestupových vod alespoň trochu ulevili tlaku, pod jakým se rumunský trenér v posledních týdnech nachází.

To Deportivo zůstává v poklidném středu tabulky, ovšem jeho série bez vítězství již dávno překročila označení "alarmující" - galicijský celek naposledy opanoval před devíti koly a zůstává jasným remízovým králem Primera División. Zatímco jediná Valencie se doposud přehoupla v počtu remíz k dvojcifernému počtu, Depor již dělbu bodů absolvoval čtrnáctkrát!

V minulém týdnu Galcovi svěřenci podlehli zmíněné Valencii těsně 2:1, přestože se v úvodu druhé půle ujali vedení. Tentokrát se situace opakovala znovu - krátce po změně stran otevřel skóre Asensio - avšak výsledek již zůstal nakloněn domácímu týmu.

Espanyol nakročil do utkání správnou nohou a po dlouhé úseky první půle zvládal svého soka přišpendlit k vlastnímu pokutovému území, byť hostující brankář German Lux musel předvést jen jeden zákrok. Po sedmi minutách poločasu druhého ale už převaha domácích slavila úspěch, když Burgui unikl po levé straně a nacentroval přesně k Asensiovi, který si nejprve míč zpracoval levačkou a posléze jej prudce napálil do sítě.

Brankář Lux pak měl co dělat, aby v závěru udržel naděje Deportiva na možné vyrovnání. Jak rána Morena, tak i dorážka Asensia se tak potkaly s nepořízenou a Espanyol čekalo nervózní zakončení utkání. Barcelonský klub jej však zvládl a mohl si s úlevou oslavit svou první výhru v novém roce. Navázat na ni mohou na půdě nováčka z Gijónu, zatímco Deportivo doma přivítá tápající Granadu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Lucasa to bude ťažké...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele