32. kolo
09.04.2016 18:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 1:3

Atlético si připsalo cenné vítězství na půdě Espanyolu, čímž Simeoneho tým obhájil druhou pozici a vyvinul tlak na vedoucí Barcelonu. Od první příčky dělí nyní Rojiblancos tři body. Skvělý obrat a tři body z Katalánska zařídili hostům Torres, Griezmann a Koke, zatímco domácí neudrželi náskok po úvodní brance Diopa.

Zápas se rozjížděl pomalu a dlouhé minuty byl k vidění především boj o míč ve středu hřiště. Atlético bylo silnější na míči, z čehož těžil v první vážnější příležitosti zápasu Torres. Hostující forvard pronikl do vápna domácích, jenže jeho rána skončila nad brankou. Atlético tak probudla až vedoucí branka Espanyolu. Ta přišla krátce před vypršením první půlhodiny zápasu. Po rohovém kopu se ve vápně Madridských prosadil Diop, který hlavou nasměroval míč nechytatelně na zadaní tyč - 1:0!

Atleti si uvědomili, že by fotbalová údržba na Katalánce nemusela stačit a přitlačili na pilu. Euforii z vedení překazil domácím hned ve 35. minutě Fernando Torres. Ten prokázal svůj hlad po gólech, když se prosadil i proti dvojici obránců a krásnou ranou pod padajícím gólmanem Lópezem vyrovnal na 1:1! Do kabin tak oba celky odcházely za nerozhodného stavu.

Po změně stran pokračoval více méně vyrovnaný duel, ovšem Atlético šlo za třemi body přeci jen o něco rozhodněji. Odměnou byla Cholovu výběru vedoucí branka v 58. minutě. Hosté předvedli parádní kombinaci před vápanem, kterou vyšperkoval Torres brilantní přihrávkou na rozběhnutého Griezmanna. Nejlepší střelec Atlética nabídnutou příležitostí nepohrdl a prudkou ranou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení - 1:2!

Barcelonští nesložili zbraně a snažili se s utkáním ještě něco udělat. Hra na stále větší riziko se ale nakonec Kataláncům nevyplatila. Hosté číhali na svou šanci vsítit rozhodující gól a ta přišla těsně před koncem utkání. Definitvní podobu výsledku dal v 89. minutě Koke, který přesně hlavičkoval po centru Torrese z pravé strany. Atlético si tak z Estadi Cornella-El Prat veze zaslouženou výhru 3:1, Espanyol musí po čtyřech vydařených utkáních skousnout šestnáctou porážku v sezóně.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele