30. kolo
20.03.2016 12:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 2:1

Espanyol zaskočil favorita a díky brankám Papeho Diopa s Felipem Caicedem otočil skóre proti Athleticu. Barcelonský celek tak poskočil na pohodlnou vzdálenost sedmi bodů od sestupového pásma, zatímco Baskové promrhali šanci stáhnout manko na čtvrtý Villarreal.

Po dvaceti minutách hry přitom pro klub z Bilbaa všechno vypadalo slibně, neboť se prosadil Javier Eraso, jenž dorazil vlastní ránu, kterou brankář Pau López zvládl pouze vyrazit před sebe. Svěřenci Ernesta Valverdeho tak pokračovali ve výtečné fazoně, jaké se v posledních týdnech těší, a to jak na domácí půdě se čtyřmi ligovými výhrami za sebou, tak v Evropské lize, kde se jim skrze Valencii povedlo proklouznout do čtvrtfinále.

Espanyol se ale od průlomu skóre zlepšil a ještě do přestávky mohlo být vyrovnáno, kdyby Gérard Moreno či Marco Asensio proměnili své slibné příležitosti. Ani to však domácí nakonec mrzet nemuselo, jelikož po změně stran pokračovali ve stupňovaném tlaku a dočkali se zaslouženého obratu. Trenér Constantin Galca si musel protrpět ještě tři další zahozené šance, než se mohl přece jen zaradovat ve čtyřiapadesáté minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Diop.

Jen tři minuty nato byl obrat dokonán. Moreno vystartoval vpřed a založil tak rychlý protiútok, který pokračoval jeho pasem na Caiceda na kraji pokutového území. Ekvádorský útočník, jenž nastoupil na trávník pouhé čtyři minuty předtím, si míč pohotově zpracoval, poradil s bránícím hráčem a přesnou ranou poslal Espanyol do vedení, které již katalánský celek udržel až do samého konce.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele