36. kolo
01.05.2016 18:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Getafe vyhrálo na Riazoru a má znovu záchranu na dosah

Boj o záchranu ve španělské Primera división se začíná čím dál více zamotávat. Nejprve v páteční předehrávce triumfoval Sporting Gijón, v sobotu se o fantastický obrat navzdory dvoubrankovému manku až do vítězného konce postarala Granada a pozadu nezůstalo ani Getafe, které zvítězilo na půdě Deportiva la Coruňa v poměru 2:0.

Šťastnými střelci madridského klubu se stali Pedro León a Carlos Vigaray, jejichž góly padly vždy s blížícím se koncem daného poločasu. Nejprve v jednačtyřicáté minutě skóroval prudkou ranou León a pět minut před vypršením základní hrací doby pak pojistil výhru hostí Vigaray. Deportivo se nezmohlo na odpověď, na čemž nese jistý podíl viny Celso Borges, jenž se nechal po hodině hry vyloučit.

Getafe tak sice stále zůstává na sestupových příčkách, ovšem nejbližší rivalové Gijón s Rayem Vallecanem mají týž bodový zisk. Depor může navzdory prohře zůstat ještě poměrně v poklidu, neboť jej od svého nedělního soupeře dělá stále celé čtyři body a do konce ligy již zbývá odehrát pouze dvě kola.

První půle nabídla vyrovnanou podívanou, během níž se oba tábory zmohly pouze na dalekonosné rány. Jako první pokoušel štěstí domácí Luis Alberto, ovšem brankář Vicente Guaita zvládl jeho střelu vytěsnit nad břevno. Nejlepší střelec Deportiva Lucas Pérez reagoval přímým kopem, který prosvištěl těsně vedle, a podobně si na opačné straně počínal i Pablo Sarabia. Přesto šlo Getafe do vedení ještě před přestávkou. Kombinace Vázqueze se Sarabiou skončila až u Pedra Leóna, jenž si podsekl míč do středu hřiště na levačku a prudkou přízemní ranou otevřel skóre zápasu.

Naděje Deportiva na vyrovnání utrpěly citelnou ránu ve čtyřiašedesáté minutě, kdy kostarický reprezentant Borges uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit trávník. Přesto se ještě domácí jedné šance dočkali - Cartabia však čtvrthodinu před koncem těsně minul. O poklidný závěr utkání se posléze postaral Vigaray, když sklepl do sítě Leónův rohový kop na přední tyč.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle book by mohlo Getafe kousat- nemyslím si to.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

krasna dvojecka

Reagovat
Noustress

Getafe ide za zachranou, dúfam ale, že La Coruna nebude mať problémi so záchranou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele