23. kolo
07.02.2016 18:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Sevilla FC 1:1

Celta Vigo dnes ukázala svoji lepší tvář, když na domácí půdě dokázala remizovat 1:1 s favorizovanou Sevillou. Hosté si díky gólu Carrica nesli do poločasové přestávky jednobrankový náskok, o ten však přišli v 64. minutě zásluhou Claudia Beauvuea. Domácím výrazně napomohlo vyloučení hostujcího Fazia už ve 25. minutě. Sevilla i tak udržela pátou příčku, Vigo je sedmé.

Célticos nehrají v poslední době vůbec dobře. Právě od Sevilly utržili v rámci španělského poháru tento týden jednu z nejvyšších porážek (4:0) v sezóně a do zápasu šli v roli jasného outsidera. Vigo mělo ale dnes velkou vůli hodit nepříznivé výsledky za hlavu a od první minuty hrálo velice aktivně. Ve 13. minutě pálil nebezpečně domácí Bogonda, jeho projektil ale letěl příliš vysoko.

S dalším pokusem přispěchal v 19. minutě Wass, který ale svou střelu nasměroval těsně vedle pravé tyče. Seville začátek utkání hrubě nevyšel a podtrhnul to svým vyloučením Federico Fazio po druhé žluté kartě. V La Lize debutující obránce, který do Sevilly přišel na hostování z Tottenhamu, tak začal ve svém novém působišti podobně jako v dresu Spurs. Svůj první zápas v Premier League proti Manchesteru City totiž rovněž nedohrál kvůli vyloučení.

Oslabení Sevillistas však na nepříjemnosti dokázali odpovědět tím nejlepším možným způsobem, když svůj tlak v poslední pětiminutovce úvodního dějství nakonec přetavili do vedoucí branky. Ve 43. minutě rozehrávali hosté v pořadí už třetí rohový kop v krátké době a ke střele z velké blízkosti se po šťastně odraženém míči od bráncího Beauvuea dostal Carrico. Portugalský záložník nedal brankáři Álvarezovi žádnou šanci a poslal svůj tým do vedení - 0:1!

Celta se svou přesilovku snažila ze všech sil využít i po změně stran. V 53. minutě se do skvělé pozice dostal Beauvue, francouzský fotbalista ale ze středu pokutového území střílel nad zívající branku! Zasloužená vyrovnávací branka Célticos tak přišla až v 64. minutě. Wass si na pravé straně hezky zpracoval míč na prsa a naservíroval míč přesně před branku, kam si to namířil neúnavný Beauvue. Sedmadvacetiletý rodák z ostrova Guadeloupe už další nabídnutou příležitostí nepohrdnul a střelou mezi dvěma obránci vyroval skóre - 1:1!

Sevilla se s postupujícím časem stále více uchylovala k bránění jednobodového zisku a domácí jen těžko hledali cestu před Ricovu branku. V 73. minutě se pokusil překvapit hostujícího gólmana Aspas, ale jeho tečovaná rána se mezi tři tyče nevlezla. Domácí sahali po výhře ještě v nastavení, ale bezchybný Rico si poradil i se skluzem zakončujícího Wasse a udržel tak pro své barvy alespoň bod.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele