29. kolo
12.03.2016 18:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Real Sociedad 1:0

Celta se rychle otřepala po výprasku od Realu Madrid a dnes vybojovala hubené vítězství 1:0 nad Realem Sociedad. Krásný oblouček Aspase už z 16. minuty však stál za to a hlavně přinesl domáícm opravdu cenné tři body, díky nimž alespoň na pár hodin předskočili Bilbao. Fotbalisté ze San Sebastianu nevyhráli již čtvrtý zápas v řadě a jsou na průběžném desátém místě.

Domácím se vydařil vstupd do zápasu, z jejich tlaku ale dlouho nic nevzešlo a po čtvrthodině začali Baskové vyrovnávat hru. V tu chvíli ale domácí udeřili. Nolito našel ve vápně hostů vysokým míčem nabíhajícího Aspase, jenž si balón hezky zpracoval a chytrým obloučkem překonal vyběhnutého Rulliho - 1:0! Osmadvacetiletý útočník vystřihl podobný kousek i minulý týden proti Realu Madrid, nyní to ale byl daleko důležitější gól, neboť nakonec přinesl Vigu rozhodující náskok.

Ten však museli domácí ještě ubránit. Po půlhodině hry bylo totiž rušno před domácí svatyní. Pardo se postavil k exekuci nebezpečné standardní situace a Elustondovi chyběl na zadní tyči kousek, aby zakončoval do odkryté branky. Sám Elustondo pak obětavým sprintem vzad zabránil rychlému protiútoku domácích, když zlikvidoval přihrávku Aspase na Guidettiho. Aspas byl dnes nejnebezpečnějším hráčem Celty na hřišti a mohl dát svému celku nedlouho před přestávkou dvoubrankový náskok. To by však při své utažené ráně ve 44. minutě musel trefit branku.

Po změně stran se do zápasu konečně naplno dostali i Baskové, svému snažení však nedokázali dát gólový punc. Naopak blízko brance byl v 65. minutě domácí Wass, jenž ale v dobré pozici přestřelil. O deset minut později se míč pohyboval nebezpečně okolo brankové čáry Realu, když Aspas hledal zpětnou přihrávkou své spoluhráče, míč však nikdo do odkryté sítě netečoval. Střelec první branky se dalšího úspěchu už dočkat nemohl, jelikož si přivodil v jednom ze soubojů svalové zranění a musel střídat.

San Sebastian vycítil šanci přinejmenším na remízu v poslední desetiminutovce. Bruma se osmělil do pokutového území domácích, povedenou ranou na přední tyč si ale na domácího gólmana Sergia Álvareze nepřišel. Álvarez pak podržel svůj tým i proti ráně Illarramendiho, když míč vyboxoval do bezpečí. Galicijští tak nakonec mohli slavit tři body a dali zapomenout na neúspěšné vystoupení z minulého týdne.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele