5. kolo
23.09.2015 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Barcelona poprvé padla. Vigo slaví vítězství 4:1!

Celta Vigo dnes ukončila ligovou neporazitelnost Barcelony, když v nadmíru atraktivním utkání smetla obhájce titulu 4:1! Velký podíl na vítězství Célticos měli Nolito, jenž jednu branku vstřelil a na dvě přihrál, a Iago Aspas, který zaznamenal dvě přesné trefy. Obrovskou zásluhu na tříbodovém zisku Viga měl dnes i téměř bezchybný gólman Álvarez. Jediný gól hostů zaznamenal deset minut před koncem Neymar.

Luis Enrique už před zápasem věděl, že to ve Vigu nebude pro Barcelonu žádný med. I proto o víkendu hodně obměnil sestavu, aby dnes mohl nasadit to nejlepší, co má v současné chvíli k dispozici. Proti svému bývalému klubu navíc chtěl ještě na poslední chvíli nasadit letní posilu Ardu Turana, jenže FIFA katalánskému klubu výjimku z trestu neudělila. V záloze se tak objevil Sergi Roberto, na pozici levého obránce se pak představil dnes nepříliš přesvědčivý Mathieu.

Zápas se obhájcům titulu od počátku moc nedařil. Hned ve 2. minutě se do dobré pozice ve vápně hostů dostal Aspas, místo střely ale volil přihrávku a akce Célticos tak vyšla vniveč. Vigo hrálo bez bázně a hany a bylo favoritovi více než vyrovnaným soupeřem. Bez šancí však nebyli ani Blaugranas. V 11. minutě musel po střele Messiho zasahovat gólman Álvarez, jenž si poradil o pár chvil později i s pokusem Neymara.

Hosté vsázeli na rychlé kontry, se kterými měli hosté až překvapivě velké potíže. První domácí branka přišla ve 26. minutě, když při rychlé kombinaci dostal dlouhý centr do vápna Mallo a Nolito výstavní ranou do šibenice překonal ter Stegena - 1:0! Barca se dostala do defenzívy a zanedlouho mohl celý stadion Balaídos slavit podruhé. Ve 30. minutě vyslal Nolito na zteč hostující branky Aspase. Ten upláchl bekům Barcy a zakončil obloučkem přes vyběhnutého gólmana - 2:0! A to nemuselo být všechno. Ve 36. minutě měl na kopačce třetí branku domácích Sola, v ideální pozici ale mířil nad!

Barca se ze studené sprchy dokázala otřepat a ještě do poločasu stihla vážně ohrozit domácí svatyni. Ve 40. minutě se po rohovém kopu prokličkoval do vápna Viga Neymar, jeho střelu ale na rohový kop srazil obětavý Fernández. Célticos si tak do kabin nesli nadějný dvoubrankový náskok.

Začátek druhé půle pro celý vývoj zápasu klíčový. Nátlaková hra Barcelonským nevycházela, naopak ujaly se rychlé kontry domácích. V 51. minutě se na ter Stegena řítil Aspas, ale míč po jeho střele jen prosvištěl kolem levé tyče. O dvě minuty později nastřelil Messi ve stoprocentní gólovce tyčku a o pár chvil později po Messiho standardce hlavičkoval Piqué do břevna! V další šanci neuspěl ani Neymar, jehož vychytal Álvarez. Bláznivou pětiminutovku zakončila další vyložená šance Celty, když se na vlastní polovině elegantně uvolnil Aspas, jenž po sprintu přes půlku hřiště nekompromisně zvýšil na 3:0!

Po hodině hry naskočil do zápasu v dresu hostí Munir, jenž se hned prezentoval hezkou střelou z pravé strany, ani nyní ale Álvareze štěstí neopustilo. Domácí brankář čaroval opět v 64. minutě, když zneškodnil střelu Neymara a v 72. minutě si po další ráně Aspase připsal dobrý zákrok také ter Stegen.

Barceloně se rychle krátil čas na zvrat a s postupujícími minutami působila hra Katalánského velkoklubu čím dál více křečovitě. Domácí hráči si naopak spolu s bouřícími tribunami koncovku utkání užívali. Jedinou kaňkou na výkonu domácích byla v 80. minutě úspěšná kombinace Barcelonských, na jejímž konci byl Neymar. Brazilský forvard po přihrávce Messiho snížil přesnou střelou na zadní tyč na 3:1! Žádnou komplikaci ale domácí nepřipustili. V 83. minutě odcentroval z pravé strany Mallo, ve vápně si míč skvěle zpracoval střídající Guidetti, pro nějž už nebyl problém propálit bezmocného ter Stegena - 4:1!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
dextroza_m

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím ve vítězství.Jednoduché to nebude,ale doma oni budou chtít hrát hodně fotbalově, toho musíme využít.

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

A ty už přestaň hulit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prave ze byl jeste pri zemi

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

Borec uplne zmizel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

1:3...............Leo 2...Luis.........

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
valloire

drogy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

opacne a malem by ti to vyslo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barca od začátku hrála divně, při výkopu stály hráčy u postraních čar a gólman to kopl doprostřed, byli bez pohybu no hnus. Vubec se nehybali, jako kdyby hrali 3 zapasy po sobe.....to Celta jezdila poprdeli. Jak hrala Celta, tak vzdycky hrala Barca nevim co ji je. Pique hrubka jak slak jako obrance pri druhem golu, Ter Stegen pri 1.golu zase mel smulu a proste on nezaleze a nezaleze do te brany !!! A vubec NEJLEPSI: NIC !!! NEJHORSI - VSECHNO !!!! Ale inkasovat nejvice golu ze vsech tymu v Primera Division co usiluji o poharovou Evropu je trosku moc ne? Neco bude spatne. Celta si z Barcy udelala uplnou prdel....kazdej zapas dostavame moc golu. Barca asi doplatila na prestupy, ktere nemuze vykonavat, ale vrele Barce doporucuju kupte Nolita a zaradte co nejrychleji Ardu Turana a A.Vidala at to slape

Reagovat
smazaný uživatel

Proč chytal ter Stegenm, Bravo je předpokládám zraněný... Jinak ač obrana hořela, tak jak se potvrzyuje, Stegen neudělá nikdy nic navíc, je to brankář který pokud ho tým nepodrží obdrží hodně branek. Celta pěkný výkon a líbivý fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

posran. Barcelona zase jsem na ni narazil to je smůla tiket v pytli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele