23. kolo
06.02.2016 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Atlético zvrátilo zápas s Eibarem a drží se na druhém místě

Trvalo to dlouho předlouho, ale nakonec se Fernando Torres přece jenom dočkal svého osobního jubilea v podobě rovné stovky vstřelených branek v dresu Atlétika Madrid. Španělský útočník svým gólem uzavřel konečné skóre na stavu 3:1 pro svůj tým proti Eibaru a madridský klub ukázal, že v boji o titul nehází flintu do žita.

Vítězství Atlétika nad baskickým celkem se přitom nerodilo lehce - byli to totiž hosté, kdo skóroval jako první. Šťastným střelcem úvodní branky byl někdejší odchovanec madridského klubu Keko, jenž na začátku druhé půle perfektně využil chyby Saúla Ňígueze. Hned záhy však vyrovnal José María Giménez z rohového kopu a sám Saúl své dřívější zaváhání odčinil tím nejlepším možným způsobem, když po dalším Kokeho rohu poslal favorita do vedení. Definitivní pojistku pak zajistil zmíněný Torres třetí trefou v nastavení.

Atlético do utkání rozhodně nešlo v nejlepším rozpoložení. Poslední výsledky obnášely domácí remízu se Sevillou, vypadnutí ze španělského poháru po dalším nečekaném zaváhání doma proti Celtě Vigo a naposledy navíc svěřenci Diega Simeoneho podlehli Barceloně a ke všemu dohrávali pouze v devíti. O to hůř vypadala situace v sedmačtyřicáté minutě, když se zničehonic hosté ujali vedení...

Nejlepší střelec Eibaru, Borja Bastón, sice jakožto kmenový hráč Atlétika nemohl do zápasu nastoupit, ale v dané chvíli jej jeho zástupce Sergi Enrich nahradil perfektně. Právě on totiž obral o míč Saúla a připravil palebnou pozici Kekovi, jenž si prvním dotekem míč zpracoval a pak chladnokrevně zavěsil za záda brankáře Oblaka.

V tu chvíli bylo Atlético podrobeno opravdovému testu a nutno dodat, že obstálo na výbornou. Hned deset minut nato totiž Giménez přesnou hlavičkou srovnal a Koke alias vrchní specialista na standardní situace nedlouho poté poslal další přesný centr na hlavu Saúla - obrat byl zdárně dokonán. Sobotní odpoledne posléze ještě vyšperkoval Torres, když v první minutě nastavení doklepl ve skluzu Viettův přízemní pas do sítě a mohl slavit své očekávané jubileum.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Jdeme

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele