29. kolo
12.03.2016 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético si poradilo s Deportivem jasně 3:0

Barcelona sice neohroženě míří za obhajobou ligového titulu, ale její nejbližší pronásledovatel kolo co kolo odmítá odpadnout a nejinak tomu bylo i tentokrát. Atlético Madrid totiž na domácí půdě s přehledem porazilo Deportivo la Coruňa v poměru 3:0, a to díky brankám Saúla Ňígueze, Antoina Griezmanna a Ángela Correy. Depor naopak na své ligové vítězství čeká již propastných třináct zápasů...

Po výhře Barcelony nad Getafe ještě dvakrát tak velkým rozdílem byl náskok katalánského velkoklubu na čele Primera División již jedenáct bodů, z nějž Atlético záhy ukrojilo zpět tři body a zůstává na druhém místě.

Hned v úvodu prověřil hostujícího brankáře Germana Luxe nejlepší střelec Atlétika, Antoine Griezmann. Co se ještě nepovedlo francouzskému reprezentantovi, to už dokázal v osmnácté minutě jeho kolega Saúl. Ten si správně načasoval náběh na ostrý centr Felipe Luise a s přehledem zavěsil. Další šance pak po pasu autora první branky připadla Yannicku Carraskovi, jenž však v klíčové chvíli tváří v tvář Luxovi své zakončení uspěchal a namířil pouze do středu brány.

Deportivo tak ještě do poločasu dostalo ojedinělou šanci srovnat prostřednictvím Celsa Borgese, ovšem kostarický záložník se svou ranou zdálky těsně neuspěl a hra se opět natrvalo přesunula před branku hostí. Na druhý gól si Atlético muselo trpělivě počkat - další střela aktivního Griezmanna prosvištěla jen o kousek vedle a Carraskův pokus šest minut po změně stran skončil dokonce na břevně.

Na přelomu hodiny hry se už ale domácí zaslouženě dočkali. Koke na levé straně hřiště vybídl Griezmanna a ten svým třiadvacátým gólem sezony upravil přízemní ranou skóre na pohodlnějších 2:0. Deportivo zareagovalo statečně a Alberto Lopo s Jonathanem Rodríguezem neměli daleko k tomu, aby se ještě zápas zdramatizoval. Když pak na slovinského brankáře Jana Oblaka nevyzrál ani Faycal Fajr, přišel gól číslo tři, který zápas definitivně rozhodl ve prospěch domácích. Ángel Correa si naběhl na povedenou přihrávku Gabriela Fernándeze a prudkou ranou propálil bezmocného Luxe.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Juanfran a Lucas Pérez ani nie sú v nominácii na tento zápas, takže nemajú čo hľadať v pravdepodobnej zostave Deporu...

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele