38. kolo
14.05.2016 19:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sevilla FC 3:1

Athletic letos přeci jen skončí v top 5 Primera División. Lvi díky výhře 3:1 nad Sevillou a porážce Viga předskočili celek z Galicie, a mají tedy jistou účast v základní skupině Evropské ligy. Tři body domácím zařídily dvě branky Aritze Adurize a jeden přesný zásah přidal dvacet minut před koncem Raúl García. V dresu Andalusanů zaznamenal jediný brankový úspěch Juan Muñoz.

Sevilla nastoupila do utkání ve značně obměněné sestavě. Tým Unaie Emeryho se totiž soustředí především na finále Evropské ligy, skrze nějž by si andaluský tým mohl vybojovat lístek do příštího ročníku Ligy mistrů. Baskové tak měli usnadněnou pozici, kterou v první půli beze zbytku využili. Tedy poté co přežili první šanci zápasu v podání hostujícího Iborry. V 11. minutě však obrana Sevilly vytvořila obrovskou hrubku v rozehrávce, míče se zmocnil García, jehož ránu vyrazil Rico jen před sebe, a Aduriz mohl pohodlně dorážet do odkryté branky - 1:0!

Baskové byli v utkání lepším týmem a v 31. minutě se dostali do dvoubrankového vedení. Po faulu hostí domácí rychle rozehráli míč a rozhozená obrana si nestihla včas rozebrat všechny nabíhající hráče. Po centru Susaety se tak Aduriz ocitl zcela sám před brankou Sevilly a mohl krásnou ranou do protipohybu Rica vsítit svou druhou branku v utkání - 2:0! To ale neunesl hostující Koke, jenž z lavičky protestoval až příliš hlasitě a sudí Álvarez Izquierdo jej červenou kartou rovnou poslal ze hřiště.

V druhém poločase se Andalusané vzchopili a hned v 55. minutě dokázali snížit. Při bleskové akci hostů se Konopljanka hezky uvolnil na levé straně vápna a adresoval přesnou přihrávku na nabíhajícího Juana Muñoze. Dvacetiletý mladík měl dost prostoru zamířit a vsítit svou vůbec první branku v Primera División - 2:1! Nděje na zvrat ale pro Emeryho tým rychle pohasly. V 58. minutě totiž dostal za další nemístné protesty rovnou červenou kartu Kolodziejczak a Andalusané museli dohrávat v deseti.

Oslabený soupeř už pro Basky nebyl tak nebezpečný a v 71. minutě mohl dát výsledku konečnou podobu Raúl García. Po centru z levé strany v podání Susaety hlavičkoval devětadvacetiletý záložník na zadní tyč, kam Rico neměl šanci dosáhnout - 3:1! Ani domácí mužstvo nakonec nedohrálo zápas se všemi hráči na hřišti. V 90. minutě byl totiž po pouhých třech minutách na hřišti vyloučen Mikel Rico, který si odchod do kabin zcela po právu vykoledoval po drsném faulu na Cristófora.

Závěr utkání pak byl ve znamení loučení Carlose Gurpegiho s profesionální kariérou. Pětatřicetiletý záložník prožil v Athleticu patnáct sezón a sklízel mohutné ovace během odchodu ze hřiště i po závěrečném hvizdu. Athletic tedy skončí na pátém místě tabulky, Sevilla o své místo v pohárech pro příští sezónu bude bojovat ve finále Evropské ligy.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jinyho nez 1 Sevilla hraje ve stredu finale EL takze bude hrat s beckem

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele